25.9.15.

Upoznajmo protivnika - Genoa

Ide liga brzo, evo već je 6. kolo na redu, nama drugo gostovanje zaredom, na redu je Genoa...

Momci Gan Piera Gasperinija nisu baš najbolje krenuli u ovom prvenstvu. Iako njegova Genoa već sezonama zapravo najbolju formu (u)lovi pred kraj sezone, odnosno zadnjih 7, 8 kola, kao lani, ovakav početak ne spada u neke bolje u njegovoj eri, zapravo je jedan od lošijih. 4 poraza (bez zabijenog pogotka) i domaća pobjeda nad Veronom, koja je također u većim problemima, to je trenutni skor plavocrvenih iz grada svijetlosti.

Gasperini, dakako, ne odustaje od svog sistema 3-4-3, sa blagim varijacijama, ali jedino u napadu, jer nekad to bude 3-4-1-2, nekad 3-4-2-1, ali najčešće čisti 3-4-3.

Njihov problem br. 1 je ozljeda Perina, koji je ponajbolji vratar lige, njegova zamjena Lammana nije ta klasa ipak. Drugi problem je što ostali nositelji igre, starosjedioci, nisu na svojoj razini. Perroti ponajviše, zatim De Maio pa i Burdisso. I treće, po meni možda i najvažnije, je to što su dosta izmjenili ekipu, ostali su bez Kucke i Falquea, koji je zadnjih nekoliko kola bio ne samo najbolji igrač Đenovljana, nego i lige! A doveli su sijaset novih lica i naravno da treba više vremena da stvari sjednu na svoje mjesto.

Gasperini miksa, traži dobitnu kombinaciju, isprobao je već 21 igrača (bez Perina i Antoninija!), ali vremena je sve manje... Imaju velikih problema sa realizacijom, zabili su samo 2 puta, u onoj jedinoj pobjedi protiv Verone, u ostalima, ponavljam, porazi bez zabijenog gola. Sinoć protiv Lazija nisu bili ništa bolji, još su pokupili 2 suspenzije, tako da i dodatno oslabljeni dočekuju nedjeljnu utakmicu.

Od svih igrača koji su stigli, ponajviše se ističu povratnik Pandev i veznjak Dzemaili, zatim su tu veznjaci Costa, Laxalt, Tachtsidis, bočni Cissokho, stoper Munoz (kojega smo navodno mi jedno vrijeme tražili), vratar Ujkani... Uz starosjedioce, to bi trebala biti ekipa koja bi, ovako na papiru, lakoćom trebala biti među prvih 8 ili 10. Uz iskusnog trenera i domaći teren - tvrđavu to je svakako dostižan cilj.

Napadač Gakpe i veznjak Rincon su, zasada, ponajbolji igrači lige. Još se čeka jači učinak pojačanja i starih dokazanih igrača, kao i povratak Perina. Kad se to desi, kad pojačanja "kliknu", kad se vrate ozlijeđeni, onda će Genoa opet biti protivnik koji će uzimati bodove svima, pa i favoritima! Do tada, ovo gostovanje dolazi i više nego u dobro vrijeme za nas, pobjeda sada ne izgleda kao nedostižan cilj, a ako spojimo 3 u nizu, prije teških iskušenja u vidu Napolija i Torina, vratili bismo se u igru za najviše pozicije...

Na Milanisti-Forumu, napisao član foruma mediano.