6.10.15.

Miha dobio "nagradu", ide na raport!

Siniša Mihajlović u nevolji, kako smo i pretpostavili ima samo još jednu šansu. Zamene spremne. Šta kaže Berlusconi!

Siniša Mihajlović je u nevolji. Mediji su ga razapeli, uporedili njegov start sa prethodnikovim. Inzaghi je imao devet bodova više, u njegovu ekipu je uloženo 16 miliona evra, u Mihajlovićev tim 90 miliona od pojačanja.

Izračunato je da svaki bod košta blizu 10 miliona evra, jedini gori od Milana je šampion Juventus, koji je po toj statistici bod "platio" 15 miliona evra.

Miha je dobio i ne baš laskavi "zlatni tapir", nagradu koju popularna TV emisija dodeljuje ljudima koji nisu baš imali dobru nedelju u italijanskom fudbalu. On ostaje pri stavu da neće dati ostavku, a ni Milanu neće biti jeftino da ga smeni, moraće da plate 7 miliona evra, odnosno 14 sa porezima.

Ipak, ako ne bude rezultata u Torinu u narednom kolu za dve nedelje, njegova pozicija će biti još gora, mada postoje neke naznake da će imati mesec od polovine oktobra da pokaže da je trener za Milan.

U tom periodu će "Rossoneri" gostovati u Torinu, dočekati Sassuolo i Chievo, idu na noge Laziju i dočekuju Atalantu. Raspored nije pretežak, ali ni lak, kako Milan igra, za njih je svaki meč iskušenje.

Kandidati da zamene Srbina su Spalletti, ali i Vincenzo Montella koji čini se čeka da se oslobodi kluba u Romi ili Milanu. Donadoni nije po ukusu Berlusconija, gazda je izjavio da je obeshrabren i razočaran startom.

Očekuje se sastanak sa Mihajlovićem u vili u Arkoreu gde će Siniša Morati da objasni šta je krenulo loše.

Mediji veruju da je kampanja pojačanja bila loša, da je Milan bacio dosta novca, da je pretplatio Romagnolija i Bertolaccija i da sada ima problem. Pomenuta dvojica su stigla na Mihajlovićevo insistiranje i to je otežavajuća okolnost u ovom "procesu".

On je kako piše "Tuttosport" ostao sam, klub ćuti, u pozadini i dalje traje rat Barbare Berlusconi i Gallianija. Milan je jednostavno u haosu. Ne treba zaboraviti ni da klub već plaća tri trenera, da su Seedorf i Inzaghi i dalje na platnom spisku, pa se neće ni tako lako odlučiti na smenu. To je i najveći "plus" za Mihajlovića, nova promena trenera bila bi još jedno opterećenje za klupski budžet.

"Moje je da radim najbolje što mogu, da izvučem maksimum od igrača, a klub ima zadnju reč", ponavlja Mihajlović...

Izvor: sportske.net