5.10.15.

Miha: Ne dam ostavku! Možda nam je potreban Sigmund Freud

Trener Milana najavio razgovor sa Silvijom Berlusconijem.

Trener Milana Siniša Mihajlović rekao je da neće napustiti klupu slavnog italijanskog kluba, uprkos slabim partijama na početku sezone. Rossoneri su u poslednjem kolu Serije A izgubili na San Siru od Napolija (0:4) i nalaze se na 11. mestu na tabeli sa devet bodova zaostataka za vodećom Fiorentinom.
„Klub donosi odluke, ali ja svakako neću podneti ostavku. Ubeđen sam da mogu da pronađem rešenje za probleme. Radio sam to u drugim klubovima, radiću i ovde. Potrebno je vreme, iako je to nešto što ne mogu da tražim“, rekao je Mihajlović.

On je dodao da će već danas nazvati predsednika Silvija Berlusconija i objasniti mu šta se desilo. A mediji na Apeninima već su počeli da licitiraju imenima mogućih naslednika, pa se pominju večiti kandidat za klupu Milana Roberto Donadoni i Luciano Spalletti.
„Sigurno će me zvati već danas i ja ću mu objasniti šta se dogodilo. Ne postoji formacija za koju sa sigurnošću možete da kažete da će vam doneti pobedu. Imamo smanjen broj opcija u napadu, jer je i Balotelli na listi povređenih. Trenutno igramo u sistemu 4-3-1-2, a kad nam se igrači oporave onda tek možemo da razmišljamo o promeni formacije. Možda i dok utakmica traje“.

Bivši selektor reprezentacije Srbije poručio je da ekipa mora da nastavi da radi kako bi izašla iz krize.
„Možda nam je potreban Freud. Otkako sam došao u Milan pokušavam da radim sa igračima na njihovom mentalitetu. Razgovarali smo individualno i grupno, pokušavajući da analiziramo sve. Nije tako jednostavno. Očekivao sam da ćemo ranije rešiti probleme, ali očigledno moramo da nastavimo da radimo“, rekao je Mihajlović.