19.10.15.

Mihajlović izgubio kontrolu – svađa sa Alexom i Cercijem, dve pobede za 10 dana ili otkaz!

Zna li se uopšte ko izvodi prekide u Milanu?

Častili su se Siniša Mihajlović i Silvio Berlusconi epitetima koji bi više odgovarali nekom zaljubljenom paru, ali čini se da bi ljubav mogla kratko da potraje, ukoliko se u narednih deset dana nešto radikalno ne promeni na San Siru. Čelnici Milana su naime Mihajloviću navodno saopštili da, ako želi da sačuva posao, mora da dobije dve naredne utakmice – protiv Sassuola i Chieva kod kuće.

Nezadovoljstvo je razumljivo. Milan se posle duže vremena isprsio na tržištu, a posle 1:1 protiv Torina tek je na 13. mestu na tabeli Serije A sa 10 bodova iz osam utakmica. Corriere dello Sport stoga piše da su naredne dve utakmice ključne, jer je pred početak sezone proklamovani cilj bio mesto u top tri i plasman u Ligu šampiona, a on deluje sve dalje.

Ne samo zbog rezultatskih posrtaanja. Corriere primećuje i da navijači polako gube strpljenje. Tuttosport ide još dalje i tvrdi da i igrači okreću leđa treneru. Navodno, posle meča sa Torinom u svlačionici je došlo do velike svađe Mihajlovića sa Alexom i Alessiom Cercijem. Razlog je taj što je Cerci popustio pred insistiranjem Alexa i dozvolio mu da izvede jedan slobodan udarac iako je to bila njegova odgovornost. Torinski dnevni list, tradicionalno naklonjen Juventusu, to shvata kao potvrdu teze da se u Mihajlovićevom Milanu ne zna šta ko radi.

Ili to u Torinu i Rimu samo pokušavaju da izbace Rossonere iz koloseka? Možda i nije bitno, jer i ako im je to namera - dobro im ide.