30.10.15.

Upoznajmo protivnika - Lazio

Nakon dvije domaće s(p)retne pobjede, Milan u nedjelju navečer gostuje kod Lazia na Olimpicu. Lazio je sve samo ne gostoljubljiv domaćin - 5 čistih pobjeda u prvenstvu i još 3 u europi čine nebeskoplave ponajboljim domaćinom lige.

Njihova šteta i najveći problem je činjenica da sličnu formu nisu u stanju ponoviti i u gostima, što najbolje ilustriraju 2 posljednja gostujuća poraza od Sassuola i Atalante, ekipa od kojih je realno Lazio trebao donijeti pokoji bod više od - 0!

Pioli se otpočetka susreo sa problemom kakav je imao Napoli godinu dana ranije, a to je ispadanje u zadnjem pretkolu LP i psihofizički pad momčadi, što se manifestiralo kroz lošije rezultate u ligi. Međutim, dojam je da je Pioli, kojem su mediji čak jedno vrijeme "sapunali dasku", uspio prebroditi krizu i momčad vratiti na pravi kolosjek.

Lotito nije previše uložio u momčad, dovodio je potencijale, a ne gotove proizvode, i to je možda njihov ponajveći problem, što se nije nadogradila ekipa koja je imala pregršt potencijala i ruku na srce 2/3 prošlog prvenstva igrala najbolji nogomet u ligi. Uza sve to, Lazio je skršen brojnim povredama i izostancima, a Pioli je taj problem riješio brzom promjenom sustava na oprezniji 4- 2-3-1, sa lanjskog 4-3-3, iako Lazio možda i nema igrače za sustav sa 5 igrača u sredini...

Međutim, izostankom de Vrija, obrana je previše izložena i nekvalitetna, stoga je Pioli povećao gustoću u sredini ne bi li smanjio pritisak na zadnju liniju. Iako nemaju pravog playmakera, Milinković Savić se sasvim solidno snalazi na poziciji polušpice. Radi se o zanimljivom igraču, a ima potencijala da postane vrhunski. Povratak Andersona u formu je svakako dobra vijest, a lacijale raduje i Biglin novoprnonađeni ofenzivni potencijal.

Sve su to dobrodošle vijesti u situaciji kada se njihovi napadači muče sa povredama i formom. Đorđević i Klose se stalno muče, a ni Matri nije ponudio ono što se od njega očekivalo u tom smislu, osim u prvoj utakmici.

Biglia im je trenutno daleko najbolji igrač, igra baš kapetanski. Trči, razbija napade, diktira tempo, a odnedavno i zabija! Anderson je izgleda zagrijao motore i ponovno izgleda moćno, Savić hvata konce, još se čeka da Candreva prebrodi gubitak trake i zaigra na nivou od zadnje 2 sezone, pa da ova ekipa Lazija bude kompletna i upusti se u borbu za vrh!

Problem sa obranom ostaje, s obzirom na de Vrijove probleme s koljenom, stoga će novi kvalitetni stoper vjerojatno biti primarni cilj Iglija Tarea, sportskog direktora Lazija. Sve ostale pozicije su dosta dobro pokrivene, a nezasluženo bi bilo i da ne spomenem Onazija koji je izvrsno snalazi na poziciji zadnjeg veznog. Tu je i standardni Parolo, pa je slijedom svega navedenoga lako za zaključiti da Lazio raspolaže sa potentnom ekipom, da su u nedjelju s obzirom na formu ipak favoriti, da će nam biti užasno teško!

Na Milanisti-Forumu, napisao član foruma mediano.