16.10.15.

Upoznajmo protivnika - Torino

Sa porazima u zadnjim utakmicama, Torino i Milan jedva su dočekali reprezentativnu pauzu, kako bi zbili redove i napravili mobilizaciju za nastavak prvenstva. Nakon 7. kola, Torino drži izvrsno 5. mjesto sa samo 2 boda manje u odnosu na 3. Lazio. Bio bi taj start još i bolji, da nisu u zadnjoj, već spomenutoj utakmici, doživjeli neugodan poraz na gostovanju kod Carpija. Ventura je sigurno računao na barem 1, ako već ne na sva 3 boda u toj utakmici, pa će taj propust nastojati ispraviti već u subotu uvečer, kad im u goste stiže naš ranjeni Milan.

Dobar rezultat i nama je imperativ, ali do njega će biti preteško doći. Jer Torino je ekipa sklepana od iskusnih, provjerenih igrača i mladih lavova željnih afirmacije. Predsjednik Cairo i superiskusni trener Ventura pušu u isti rog, uostalom ovo je rekordno dug boravak mistera Venture na klupu jednog kluba, a Torino u posljednjih sezonu-dvije postaje pravo osvježenje lige. Cairo ne trči za lovom, kao primjerice njegov kolega Zamparini, pa je od ekipnih asova prošle sezone prodao samo Darmiana, i to u Manchester United, i to jer mu je bilo obećano da će moći ići, ako bude takvih ponuda.

Ostatak ekipe, a povrh svih stoperi Glik i Maksimović, zatim Moretti, pa veznjak Vives i napadač Quagliarella, ostali su i opet pružaju sjajne partije. Maksimović je ozlijeđen, ali zato Quagliarella pruža partije koje su ga svojedobno dovele do dresa Azzurra.

Mercato također odrađen sjajno! Doveden supertalentirani veznjak Baselli, za kojega mi je užasno žao što nije završio kod nas, zatim talentirani, ali još nedokazani talent, napadač Belotti, zatim polivalentni bek Zappacosta (imao izvrsnu prošlu sezonu!), te veznjaci Acquag i Interov Obi. Po imenima, dobra ekipa, a navedenima pridodajte i stare asove, vratara Padellija, stopera Bova, beka Molinara (povratnik iz Njemačke, također svojedobno reprezentativac), ofenzivni bekovi Peres i Avelar, te argentinski napadač Maxi Lopez.

Dakako, Ventura ne odustaje od svojega rigidnog 3-5-2 sustava, kojega nikada ne mijenja. Mijenja samo bekove ili veznjake, ovisno o protivniku, tj. ovisno o tome hoće li Toro dominirati ili se ipak braniti. Uživaju u svojoj trenutnoj formi, rijetko su ispred gradskog rivala na tablici, stoga će uživati u tome, dok traje. A da bi potrajalo, potrudit će se da nas svladaju, te tako i dalje gledaju "Staru damu" s visine.

Hoće li tako doista biti, ponajviše će se pitati Glika kao vođu obrane, Basellija (ako se uspije oporaviti od povrede koja ga muči) te napadača Quagliarellu, kao najbolje igrače Torina dosadašnjeg tijeka prvenstva. Dobra je stvar što nema Peresa, tako da će manje napada ići po desnom krilu, ozljeda muči i Avelara, te već spomenute Maskimovića i Basellija. Najviše šanse da zaigra ima ovaj posljednji, što će Torino učiniti dosta opasnijim, nego ako ga ne bude, jer vjerojatnim neigranjem Peresa i Avelara, Torino će biti zakinut za najjače adute u svakoj zoni, što će nam, nadam se, učinigti život ponešto lakšim u subotu uvečer. Osim ako Quagliarella ima nešto na to reći..

Na Milanisti-Forumu, napisao član foruma mediano.