15.11.15.

Bilić „vozi" Hondu iz Milana!

Japanski plejmejker je već viđen u dresu premijerligaša Vest Hema u transferu vrednom 7.000.000 evra.

Rastanak Milana i Japanca Keisukea Honde vrlo je izvestan, a nova destinacija plejmejkera biće Premijer liga gde ga čeka West Ham. Tim Slavena Bilića glavni je favorit da se dokopa potpisa 29-godišnjeg veziste koji je napravio dobru karijeru u redovima CSKA iz Moskve.

Sam Honda ne krije da je nezadovoljan statusom u ekipi Siniše Mihajlovića, jer iako solidno igra u selekciji Japana, uopšte ne dobija priliku na San Siru.
„Moja situacija u Milanu nije laka, posebno jer ja nikad ovoliko nisam sedeo na klupi za rezerve. Počeo sam da razumem kako se razočarano osećaju fudbaleri koji se stalno suočavaju sa ovim problemom. Srećom, na internacionalnom nivou situacija je drugačija, jer sam standardan u nacionalnom timu“, istakao je Honda.

Ranije su za Japanca interes pokazivali Valencija, Everton i Tottenham, ali najviše šansi da ga angažuje trenutno ima West Ham koji je spremio 7.000.000 evra.

Londosnki Čekićari imaju velike ambicije da naprave ozbiljan tim i probaju da izbore plasman u Evropu ove sezone, a osim Honde hrvatski stručnjak Bilić bi rado u timu video njegovog nekadašnjeg saigrača iz redova CSKA Seydoua Doumbiju, za kojeg bi platio Romi traženih 22.000.000 evra.