14.11.15.

Capello: Inter kao moj Milan? Ma jok, mi smo imali igru

Čuverni trener nije oduševljen Neroazzurrima.

Dugo Inter nije bio u takvoj poziciji. Posle 12 kola deoba prvog mesta na tabeli Serije A sa Fiorentinom. Iz 12 utakmica 27 bodova. Omiljeni rezultat - 1:0. Inter Roberta Mancinija igra na rezultat, ne haje za lepotom igre. Kao nekad gradski rival Milan pod vođstvom Fabia Capella? Smatraju bar mnogi, ali ne i čuveni italijanski trener, koji je na klupi Rossonera sedeo od 1991. do 1996.

Najuspešnija je naravno bila ona generacija iz sezone 1993/1994 koja je sa Dejanom Savićevićem, Zvonimirom Bobanom, Marcelom Desaillyem, Jean-Pierreom Papinom, Brianom Laudrupom, Costacurtom, Maldinijem, Donadonijem i ostalima osvojila titulu prvaka Evrope epskom pobedom od 4:0 protiv Barcelone. I baš nju na Apeninima porede sa ovim sada timom Intera?! Capello, logično, odbacuje takva poređenja.
"To je bio tim koji je tri godine uzastopce igrao u Ligi šampiona, iako je, da ne zaboravimo, Marco Van Basten već dugo bio povređen. Imali smo neverovatnu defanzivnu moć, koncept koji se rodio kod Nilsa Liedholma, a koji je nadogradio Arrigo Sacchi. Ali ne izgleda mi pravedno porediti taj tim sa ovim sada Interovim. Ovaj Interov je još tim u razvoju. Mi smo imali igru", jasan je Capello.