23.11.15.

Inter "iz doba jure"

Slavni italijanski trener Arrigo Sacchi žestoko je kritikovao način igre 'Neroazzurra'.

Inter je sinoć deklasirao Frosinone sa ubedljivih 4:0 na 'Meazzi' i osamio se na čelu tabele Serije A, ali to je bila tek druga prvenstena utakmica na kojoj je Mancinijeva ekipa postigla više od jednog gola na meču.

Pre toga, 'Neroazzurri' su više od jedanput zatresli mrežu rivala u drugom kolu na gostovanju kod Carpija (1:2).

Bivši trener gradskog rivala Milana, Arrigo Sacchi, smatra da takvo 'ziheraštvo' može da prođe samo u Italiji.

"Inter igra drevni fudbal." istakao je Sacchi na jednoj konferenciji posvećene sportu, a prenosi 'Gazzetta dello Sport'.

"U mnogim zemljama bi ovakav stil igre naišao na teške osude, ali ne i u Italiji gde se gleda samo da li ima rezultata. U kulturama velike većine zemalja fudbal je nešto u čemu bi trebalo da se uživa. Ovo što igra Inter je apsolutno lišeno estetike.

Plašim se da u Italiji nije problem samo sa fudbalom, već sa sportom generalno. Ne postoje nikakva pravila, niti kodeksi što je dokazano kroz pregšt skandala." ističe Sacchi.

Ipak, legedanrni trener smatra da ima nade za italijanski fudbal.

"Imamo trenere vizionare. Neophodno je samo dati im prostor za razvoj ideja i vrema da njihova kreativnost dođe do izražaja." zaključio je Arrigo Sacchi.

Na osnovu ove poslednje konstatacije jasno je kao dan da nekadašnji prodavac cipela iz Breše Roberta Mancinija ne svrstava u tu grupu.

Izvor: sportske.net