20.11.15.

Nesta je trebalo da pređe u Inter, a onda se Moratti odlučio za Gamarru

Pre prelaska u Milan, legendarni defanzivac je bio na korak od transfera u Inter.

Vladavina Massima Morattija u Interu će se pamtiti po „tripleti“ 2010. godine, ali više po desetinama transfera koji su Inter koštali pravo bogatstvo i ispostavili se kao promašaji. Moratti je u kupovine igrača za Inter uložio preko milijardu evra.

Teško je nabrojati sve njegove promašaje, ali su nezaboravni transferi Vampete, Greška, Farinosa, Okana, Dalmata... Među promašajima je i paragvajski štoper Carlos Gamarra. Umesto da dovede Alessaandra Nestu iz Lazija, Moratti je doveo Gamarru?!
„Posle 5. maja 2002. kada smo izgubili titulu u poslednjem kolu, dogovorio sam se sa Ronaldom i Recobom da nas trojica napravimo uslugu klubu i smanjimo naše plate kako bi Inter doveo Alessandra Nestu. Čuo sam se sa njim i on je potvrdio da hoće da dođe... Jednog jutra dok sam bio na hipodromu, zazvonio mi je telefon i sa druge strane je bio Morattijev sin Mao. Rekao mi je 'Bobo, znam da će odlepiš, ali Nesta je preskup za nas'. Iako smo bili spremni da smanjimo naše plate?! Onda mi je rekao 'I tata je nervozan, ali ne brini. Imamo rešenje za štopera. Na tržištu imamo igrača koji je poput Neste.' Pitao sam koji je igrač u pitanju i on mi je odgovorio: Gamarra. Nisam ni završio razgovor, već sam besno bacio telefon na stazu hipodroma i nikada više nisam video taj telefon... I sada ponekad razmišljam o tome. Nisam imao ništa protiv Gamarre, dobar je igrač, ali je Nesta u tom trenutku bio najbolji na svetu. I hteo je da dođe kod nas“, otkrio je Cristian Vieri u svojoj autobiografiji.

Nesta je tog leta prešao u Milan i već u debitanstkoj sezoni osvojio Ligu šampiona, a u narednim godinama je činio neprelazan bedem u tandemu sa Paolom Maldinijem.