7.11.15.

Srbin na meti Juventusa i Milana!

On je "lou-kost" varijanta, ali su najveći italijanski klubovi veoma zainteresovani.

Još ranije je dovođen u vezu sa Milanom, ali je Fiorentina bila brža, Nenad Tomović se iz Genoe preselio u Toskanu i nije razočarao.

Igrao je na svim pozicijama u odbrani, specijalizovao se za čuvanje opasnih napadača, a narednog leta bi mogao da promeni klub.

Nije produžio ugovor sa "Ljubičastima", ponovo ga želi Milan, kao slobodnog igrača u junu, a u trku se uključio Juventus. Oni žele da već u januaru otpuste Caceresa koji pravi probleme, tačnije da ga prodaju turskim klubovima koji su zainteresovani, a Tomović bi bio zamena.

Pričalo se o Vrsaljku, ali je preskup, a uz to se i čudesno oporavio Lichtsteiner pa je jasno da Hrvat ne bi bio standardan.

Sa Tomovićem je druga situacija, on može da igra na obe strane terena i štopera, univerzalac kakav se retko sreće bi bio od velike pomoći šampionu na tri fronta.

Problem su odnosi Fiorentine i Juventusa, ali s obzirom da "Ljubičasti" neće dobiti ni evro u junu, mogli bi da prihvate ponudu da uz obeštećenje od par miliona puste Tomovića u redove velikog rivala.

Kragujevčanin verovatno ne bi imao ništa protiv, odomaćio se u Italiji, stekao sjajnu reputaciju, sigurno bi imao i veća primanja, a zaigrao bi za najveći klub Serije A.

Sačekajmo rasplet, ali je Tomović igrama i ponašanjem u Italiji zaslužio da napravi veliki korak napred u karijeri!

Izvor: sportske.net