17.11.15.

Zbog ovog poteza je Sinišu Mihajlovića pohvalio slavni Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti je jedan od najuspešnijih fudbalskih trenera svih vremena. Osvojio je triput Ligu šampiona, i to sa dva kluba, osvojio prvenstva tri države kao strateg... I baš on, osvajač 17 trofeja u trenerskoj karijeri - pohvalio je potez našeg Siniše Mihajlovića, sada šefa stručnog štaba Milana.

"Mihajlović je pokazao dobar osećaj kada je ulogu golmana poverio Donnarummi. Kao i Buffon, dečko je dobio šansu rano, a ako je neko dobar - onda ne treba da mu gledate ličnu kartu", rekao je Ancelotti.

Zašto je "Carlo veliki" pohvalio Mihu?

Zato što Gianluigi Donnarumma ima samo 16 godina. I brani vrlo dobro.

Posle tri uzastopna meča bez pobede, Mihajlović je iskusnog Diega Lopeza zamenio ovim dečakom, koji je sa 16 godina i osam meseci starosti postao najmlađi golman koji je ikada zaigrao u italijanskom prvenstvu. Miha ga je nazvao "budućnošću tamošnjeg fudbala" i pustio među Milanove stative.

I, Donnarumma je opravdao poverenje.Milan je sa njim na golu u Seriji A pobedio Sassuolo sa 2:1, zatim sa 1:0 Chievo, pa u gostima Lazio sa 1:3, a onda i odigrao 0:0 protiv Atalante. Osvojeno je u ta četiri meča 11 bodova, a u prethodnih osam prvenstvenih - samo devet.

"Mihajlović je pokazao hrabrost da izabere mog sina. Ali, i ne treba da čudi - on je ozbiljan i iskusan trener, to je učinio zbog Gianluigijevog kvaliteta", rekao je Alfonso Donnarumma, otac mlade nade Milana.

Izvor: blic.rs