10.11.15.

Zlatan opet blista: Ima jedan klub s kojim nijedan drugi ne može da se meri

Ibrahimović otkriva šta se sve dešavalo prošlog leta u prelaznom roku i planove u budućnosti.

U Švedskoj ništa novo. Zlatan Ibrahimović je deseti put proglašen za igrača godine. Od 2005. kada je počela njegova dominacija švedskim fudbalom, samo je Freddie Ljungberg jednom uspeo da mu preotme priznanje najboljeg fudbalera u zemlji.

Ibrahimović je u domovini sinoć primio nagradu za najboljeg, a podsetio se i dešavanja iz prethodnog prelaznog roka i otkrio koliko mu nedostaje Milan.
„Ponuda je stajala na stolu i da sam rekao „da“ mogao sam da se vratim u Milan. Ali to nije bila ponuda koja bi me je zadovoljila. Želim da pobeđujem. Uvek ću biti zahvalan Milanu jer je to najveći klub za koji sam igrao. Igrao sam za mnoge velike klubove, ali nijedan od njih ne može da se meri sa Milanom. Organizacija, načina na koji klub funkcioniše...“, rekao je Zlatan.

On je još jednom podsetio da način na koji je napustio Milan nije bio njegov izbor. Berlusconi i Galliani su ga naterali da ode...
„Da sam se ja pitao i da je bilo do mene, nikada ne bih odlazio iz Milana. Sjajne uspomene me vežu za klub, stadion, navijače i ljude u Milanu. Ko je krivac što sam otišao? To je zatvoreno poglavlje i ne bih da ga ponovo otvaram. Italija je moja druga kuća, a Serija A najbolja liga na svetu gde sam izrastao u igrača kakav sam danas. Pogotovo je teška za napadače“.

Ibra deluje kao silno motivisan da sa Paris Saint-Germainom uradi ono što nije sa prethodnim klubovima - osvoji Ligu šampiona.
„Osećam se delom projekta od početka. Kada sam došao mnoge stvari nisu funkcionisale, a sada smo klub koji svi respektuju i sve je lakše nego pre dve ili tri godine. Briga me šta pišu mediji. U timu postoji samo jedan gazda, a to je Zlatan Ibrahimović.“

O penziji ne razmišlja...
„Svašta se može desiti, ali ne razmišljam o penziji. Osećam se dobro i igram dobro. Moje telo je kao automobil. Što više prelazi, to bolje funkcioniše.“

Ne isključuje odlazak u američku MLS ligu.
Zašto da ne? Ali ako dođe ozbiljan predlog sa druge strane. Za sada još nije došao.“