9.12.15.

Ancelotti: Mihajlović sam nije dovoljan za uspešan Milan

Bivši trener Milana Carlo Ancelotti (56) misli da sadašnji trener Rossonera Siniša Mihajlović ne može vratiti klub na stare staze slave i ponosa. 

"Mihajlović je dobar izbor, ali mislim da nema potrebnu harizmu za velike stvari." rekao je Ancelotti u razgovoru za talijanske medije. "Siniša ima karakter, znanje i ambicije koje su dovoljne za posao u Milanu, ali za ostvarenje velikih stvari i naslova njegove ideje nisu dovoljne." 

"Milanu su uz kvalitetnog trenera potrebne i nove investicije i ulaganja." 

Ancelotti je ovog leta imao priliku da preuzme vruću klupu Milana i započne jedan od najtežih projekata u karijeri. Italijanski stručnjak nakon nekoliko dana razmišljanja odbio je mogućnost povratka na San Siro. 

Odluku o odbijanju Milana Ancelotti je doneo nakon što mu je potpredsednik kluba Adriano Galliani predstavio plan projekta i finansijske uslove. 

"Bio sam vrlo blizu potpisa ugovora nakon prvog razgovora s Gallianijem, ali finansijske uslove koji su mi ponuđeni nisam mogao da prihvatim. Odlučio sam da napravim kratku pauzu i odmorim se pre donošenja novih odluka." 

Definitivno je postalo jasno da se slavni trener neće vratiti na San Siro, a nova destinacija u karijeri Carla Ancelottija mogao bi biti engleski fudbalski velikan Manchester United.