16.12.15.

Carlos Bacca je žrtva odbrambenog stila igre Milana

Trener Rossonera Siniša Mihajlović odbrambenim stilom igre direktno utiče na učinak kolumbijskog golgetera. 

Sa 7 golova u 16 utakmica Serie A, Carlos Bacca (29) dokazuje da je jedan od najboljih napadača na Apeninskom poluostrvu, ali istovremeno dokazuje da je žrtva odbrambene taktike Siniše Mihajlovića. 

Prošli vikend Bacca je postigao gol protiv Verone nakon jednomesečne pauze bez gola. Pogledom na statistiku ostalih napadača u ligi stičemo utisak da Siniša Mihajlović nije izvukao maksimum iz Kolumbijca. 

Potvrda o kvalitetu Super Bacce dolazi nam u obliku statističkog podatka o učinku najboljih strelaca Serie A. Milanov napadač vodeći je topdžija lige u efikasnosti udaraca na gol i broju golova. 

Bacca se nalazi ispred Gonzala Higuaina i Nikole Kalinića s sjajnim učinkom. Od svih pokušaja prema protivničkom golu Bacca je 67 % puta pogodio okvir gola, a 40% od toga je pretvorio u pogodak. 

Statistički gledano Bacca je najbolji napadač Serie A, a impresivno izgledaju i brojke pretrčanih kilometara u odnosu na druge napadače ligi. Po broju pretrčanih kilometara Bacca se smjstio na drugo mjsto odmah iza Nikole Kalinića, ali moramo uzeti u obzir da je Kalinić dobio puno veću minutažu od Kolumbijca.

Postavlja se pitanje koliko bi golova postigao Carlos Bacca da Milan igra napadački fudbal?