30.12.15.

Da li je konačno vreme da se uzmu Bane Ivanović i Milan?

Stara Gallianijeva želja bi mogla da se ostvari sledećeg januara.

Još dok je igrao za Lokomotivu iz Moskve. Branislav Ivanović je bio na vrhu liste želja Milana. Rossoneri su se prenemagali, pokušavali da se cenjkaju i na kraju ostali kratkih rukava, a Ivanović je postao jedan od ključnih igrača Chelsea-a.

Odavno Milan više nije ono što je bio, ali mora se priznati da nije ni Ivanović. Ove sezone i Rossoneri i kapiten Srbije proživljavaju teške trenutke i na udaru su navijača, a sada se pojavila mogućnost da pomognu jedno drugome. Gazzetta dello Sport piše da je opet aktuelna priča o selidbi srpskog defanzivca na San Siro.

Odbrana Rossonera pušta na sve strane, pojačanja su potrebna na svim pozicijama, a Ivanović je upravo „lou-kost“ varijanta kakve voli Milanov transfer guru Adriano Galliani. Ivanovićev ugovor sa Chelsea-em ističe narednog leta, a po svemu sudeći neće biti produžen i Ivanović je od 1. jnauara slobodan da pregovara sa zainetersovanim stranama bez dozvole Chelsea-a.

Milan na pozicijama desnog beka ima Abatea i De Sciglia, ali niko od njih dvojice ne uliva nadu u bolje dane. Ivanovićevo iskustvo bi značilo klimavoj odbrani Rossonera, a srpski treprezentativac bi dobio šansu za novi početak posle košmarne sezone u Chelsea-u. Transfer ne bi mogao da bude realizovan u januaru jer je Milan još letos ispunio kvotu za dovođenje dva pojačanja van EU (Bacca i Adriano), tako da je Ivanovićev dolazak moguć narednog leta bez obeštećenja.

S obzirom da Milan ne bi morao da plaća obeštećenje, italijanski mediji spekulišu da mu ne bi bio problem da izdvoji 2.500.000 evra za godišnju platu Ivanovića.