29.12.15.

I Nesta stao u odbranu Mihajlovića: On je pravi čovek za Milan, nadam se da neće dobiti otkaz!

Čuveni štoper ne želi da Srbin ode sa San Sira.

Brojne turbulencije kroz koje prolazi Milan ove sezone zatekle su navijače i kritičare, koji su očekivali da Rossonerima konačno krene posle dolaska Siniše Mihajlovića. Umesto toga nedeljama unazad spekuliše se o tome da li je nekadašnjem selektoru Srbije mesto na klupi Milana, a ako za mišljenje pitate legende posrnulog giganta, onda definitivno - jeste.

Posle legendarnog golgetera Milana Andriya Shevchenka, u Mihajlovićevu odbranu stao je i Alessandro Nesta, koji smatra da je nekadašnji levonogi bombarder pravi čovek za posao.
"Milan je šansa koja se dogodi jednom u životu, zato moraš da je ugrabiš i iskoristiš na pravi način. Trenutno problem u klubu nije trener. Često se apostrofira kako je trener krivac, ali vidite i sami da je toliko trenera promenjeno i da je problem ostao. Mihajlović je pravi čovek za Milan! On je jak i ume da radi svoj posao. Nadam se da neće dobiti otkaz. Milan uz njega može da se oporavi i igra Ligu šampiona", poručio je Nesta, koji je potom malo prokomentarisao stanje u timu:
"Ekipa nije loša, može da juri visok plasman. Ali, mora da promeni mentalitet. Ako imate manje para nego u prošlosti, morate pametno da radite i da ne propustite prilike koje se ukažu na tržištu. Morate da napravite nekoliko pogodaka i pronađete igrače pre ostalih".

Nesta je u septembru dobio svoj prvi trenerski posao u Majamiju, koji će početi da radi od 2016. godine.
"Počinjem od nule i moram dosta toga da prođem kako bih uopšte pomislio da jednog dana sednem na klupu Milana", pojasnio je čuveni štoper.