23.12.15.

Kneževima više ne prija Faraon

El Shaarawy se vraća u Italiju.

Gotovo je. Monaco i Stephan El Shaarawy staviće tačku i razići se svako na svoju stranu već posle pet meseci saradnje. Prilično neuspešne.

Momak koji je prethodnih godina viđen kao nova vedeta Milana vrlo je blizu da postane samo još jedan od propalih projekata Rossonera, a nakon što nije uspeo da zadivi Leonarda Jardima u Monacu, klub iz Kneževine raskinuće jednogodišnji ugovor o pozajmici i El Shaarawy-u dati kartu u jednom pravcu. To je potvrdio i trener Kneževa, koji je rekao da će na zimu klub pretrpeti određene promene.

Kako će i u Milanu biti praktično višak na poziciji koju pokrivaju Adriano, Balotelli, Bacca, Menez, Honda i Niang, gotovo je izvesno da će za nekadašnju zlatnu koku posrnulog giganta uslediti nova pozajmica, ali ovog puta na Čizmi. Najuticajniji italijanski mediji tvrde da su vodeći ljudi Bologne već kontaktirali Adriana Gallianija i upitali ga kakva je mogućnost da El Shaarawy zaduži nopremu njihovog kluba u januaru, a prvi odgovor dao je nadu u pozitivan ishod.

Povremeni reprezentativac Italije definitivno neće biti u planovima Siniše Mihajlovića za drugi deo sezone, a među zainteresovanim klubovima nalaze se još i Genoa i Lazio, koji ozbiljno razmatraju mogućnost da angažuju igrača koji se podjednako dobro snalazi na pozicijama ofanzivnog veziste, levog krila i centarfora.