22.12.15.

Marseille pikirao Hondu

Olympique-u je interesantan i Niang, ali je japanski reprezentativac prvi pik.

Marseillu nikako da krene u Ligi 1. Rezultati su ove sezone ispod očekivanja, a sa čak sedam remija i šest poraza u 19 odigranih kola Olympique se nalazi tek na sredini tabele, daleko iza mesta koje vodi u Ligu šampiona. Zbog toga uprava kluba spremna je da treneru Michelu izađe u susret i u januarskom prelaznom roku dovede pojačanja kako bi se obezbedio izlaz u evrokupove naredne godine.

Prema pisanju magazina France Football, prvi pik Marseilla u januaru biće Keisuke Honda, koji se trenutno nalazi u nemilosti Siniše Mihajlovića u Milanu. Japanski reprezentativac je ove sezone odigrao 12 utakmica u Seriji A, a samo pet započeo je u startnoj postavi. I prethodnih meseci pisalo se dosta o tihom ratu na relaciji Honda - Mihajlović, zbog čega je srpski stručnjak hteo da proda nekadašnjeg igrača CSKA još letos. Ali, u tome nije uspeo.

Sada bi priliku želeo da ugrabi Marseille, koji u Hondi vidi rešenje u spoju veznog reda i napada, Na radaru je i krilni napadač M'Baye Niang, koji se takođe nije naigrao ove sezone, ali Marseille će prvenstveno gledati da kapariše Hondu.