19.1.16.

Anwar El Ghazi i Milan - blizu je! Gallianijeve pregovaračke sposobnosti su presudne

Rossoneri na pragu velikog pojačanja...

Luiz Adriano je otišao, stiže - Anwar El Ghazi!

Milanski Sport Mediaset javlja da je Milan na pragu vrhunskog pojačanja koje bi u perspektivi moglo višestruko da se isplati Rossonerima u budućnosti. A ključ transfera drži mag za takve poslove - Adriano Galliani. Upravo njegove pregovaračke sposobnosti mogle bi da budu presudne u nameri da se Ajaks predomisli i za manji novac pusti jednog od najboljih igrača.

Naime, Kopljanici su nedavno tražili deset miliona u kešu, ali je Galliani smislio način kako da omekša Franka de Boer. Milan bi reprezentativca Holandije mogao da dobije za 7.600.000 evra, ali će u posao biti uključeni i određeni bonusi na ime odigranih partija u crveno-crnom dresu. Igraču se nudi četvorogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni, ali će na papiru biti takođe ispisani i razni bonusi, na osnovu plasmana Milana i eventualnog plasmana u evropska takmičenja.

Milan s velikom pažnjom ulazi u ovu priču, jer bi Ajax vrlo lako mogao da odbije ponudu i okrene leđa, ali situacija se u ovom momentu razvija u pozitivnom smeru.

I to se sve dešava u trenutku kada je Milan praktično već pristao da Alessija Cercija pošalje na medicinske preglede u Genou, dok užurbano pokušava da reši i problem koji je nastao sa Stephanom El Shaarawyjem, kojeg svi žele na pozajmicu, dok su Rossoneri raspoloženi za prodaju, ali za cenu ne manju od 14.000.000 evra.