1.1.16.

Genije Savićević o Milanu: Miha je hrabar! Kakva mu je ekipa, rezultati su veoma dobri

Aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore postao je i počasni predsednika kluba navijača Milana iz Crne Gore, a to je bila dobra prilika i da prokomentariše situaciju u redovima italijanskog velikana

Dejan Savićević uvek će za navijače Milana biti Genije, čovek čijim su se golovima divili u srećna vremena dok su Rossoneri bili šampioni Italije i Evrope. Aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore postao je i počasni predsednika kluba navijača Milana iz Crne Gore, a to je bila dobra prilika i da prokomentariše situaciju u redovima italijanskog velikana.

"Miha pruža maksimum i izvlači dosta dobre rezultate kada se pogleda ekipa sa kojom raspolaže. Gianluigi Donnarumma je njegov veliki trenerski rizik. Skloniti Dijega Lopeza sa gola i staviti umesto njega klinca od 16 godina je zaista hrabro. Miha je tim potezom pokazao da ima trenerski njuh, a Milan je u Donarummi dobio golmana za narednu deceniju - minimum", rekao je Savićević, a prenosi portal Šansasport.

On je naveo da bi verovatno sada radio u Milanu da je ostao da živi u tom gradu.

"Malo se menjala ta politika kluba. Ima u klubu dosta bivših igrača koji danas obavljaju neku vrstu dužnosti od trenerskog poziva do marketinga, prezentacije... Ne možemo svi da radimo tamo. Ja da sam se opredijelio da živim u Milanu verovatno bih našao neku svoju funkciju u klubu. Ali, odlučio sam da živim ovde, u mojoj Podgorici, pa mogu reći da konkretnih poziva nije bilo", kazao je popularni Genije.

Savićević je dodao i da Rossoneri u sadašnjem sastavu imaju nekoliko odličnih pojedinaca, ali da pozicije u timu nisu ravnomerno pokrivene.

"Giacomo Bonaventura, Carlos Bacca, Luiz Adriano su veoma dobri igrači. Tu je i Mario Balotelli, koji nikako da proigra. Ekipa se dosta muči i realno ima pozicija koje nisu adekvatno popunjene. U suštini igrači na pojedinim pozicijama nisu loši, ali neke druge ekipe, kako u Italiji, tako i u Evropi imaju bolja rešenja", zaključio je on.