8.1.16.

Isco Alarcón - Guardiolina prva lasta u Cityju, Juventusova zamena za Pogbu ili Milanov najlepši san?

Iz ove perspektive Premijer liga je suđena španskom mađioničaru s loptom, ali umeo je Juventus da iznenadi i napravi bombastične poteze... Milan ovde ima minimalne šanse...

Cityjeva realnost, Juventusova zamena za Paula Pogbu ili Milanov džek-pot u godinama prepunim promašaja? Isco Alarcón i dalje nije pronašao svoj put do sreće u madridskom Realu, a meseci koji su ispred njega pokazaće da li će dolazak Zinedina Zidana uneti pozitivnu promenu. U slučaju nepovoljnog razvoja situacije, Isco će vrlo brzo morati da odluči na koju će stranu otići u nameri da oživi karijeru i pokaže pun potencijal.

Da je Rafael Benitez ostao, odlazak iz Madrida bio bi gotovo izvestan već u januaru. Ovako, početak Zidanove ere uneo je novu, ujedno i poslednju dozu optimizma da bi stvari mogle da se promene. Zizu je najavio da će Alarcónu pružiti šansu, ali pitanje je kako će se i koliko naći u sistemu novog Reala. U suprotnom, tri strane već čekaju svoj trenutak kako bi pokupili jednog od najboljih vezista današnjice.

Prema saznanjima do kojih je došao madridski AS, poslovično dobro upoznat u kompletna dešavanja u Kraljevskom klubu, za sada su se tri kluba javila Florentinu Perezu i raspitala se za cenu španskog reprezentativca. U pitanju su Manchester City, Juventus i Milan.

Manchester City u Iscu vidi prvo pojačanje za ekipu koju će od leta najverovatnije predvoditi Pep Guardiola. Isco bi se gotovo savršeno uklopio u filozofiju fudbalskog inovatora i španskog trenerskog asa, a Cityjev tandem zadužen za transfere – Ferran Soriano (generalni direktor Cityja) i Txiki Begiristain (sportski direktor Cityja) već razmatraju opcije i uslove pod kojim bi mogli da kaparišu Iska za predstojeće leto. Ne treba zaboraviti da Manchester City ponovo raspolaže sa neograničenim budžetom nakon što je klubu ukinuta suspenzija zbog kršenja FIFA finansijskog fer-pleja, a navodno Guardiola je rukovodećim kadrovima Cityja dostavio spisak od četiri igrača dokazane klase koje želi da vidi na Etihadu. Isko je jedan od njih.

Ipak, Juventus je taj koji je umeo da iznenadi i napravi pravi „bum“ na transfer pijaci. Doduše, uglavnom su to bili poslovi u kojim nije ulagano mnogo novca, ali ako se dogodi da Stara dama zaista proda Paula Pogbu za minimum 80.000.000 evra, klub će dobiti ogromnu finansijsku injekciju kojom će moći da se takmiči sa najbogatijima. I upravo bi Isco mogao da bude zamena za Pogbu, s obzirom na to da obojica igraju gotovo na identičnim pozicijama, s tim što je Isco dodatno ofanzivno orijentisan.

Naravno, najmanje šanse u ovom kolu ima Milan, koji bi trebalo da se nada pravom čudu. Ali, Silvio Berlusconi posmatra razvoj situacije u Madridu i strpljivo čeka, a da li će uspeti u svojim namerama prvenstveno će zavisiti od rezultata kluba ove sezone. Bez Lige šampiona ponovo neće biti vrhunskih pojačanja. A Isco bi u ovom trenutku bio najveće od svih koje je Milan doveo poslednjih godina.