29.1.16.

Leicesterov ambiciozan plan - sa Niangom na Ligu šampiona, Galliani traži 16.000.000

Ranieri već ima spreman odgovor.

Hit sezone u Premijer ligi, ali igranje na dva fonta iziskivaće dodatne napore, a teško da će Leicester uspeti da zadrži ceo tim na okupu. Stoga je Claudio Ranieri krenuo u akciju. Levo krilo Birmingham Cityja Demarai Gray stiglo je za 5.100.000 evra, defanzivni vezni Daniel Amartey je za 6.600.000 kupljen od Copenhagena, iz Esbjerga je doveden golman Daniel Iversen, ali pravi dragulj ovog januarskog prelaznog roka bio bi Milanov M’Baye Niang!

L'Equipe je prvi plasirao vest, a italijanski mediji ubrzo su potvrdili. Adriano Galliani nije lak pregovarač, odmah je zatražio 16.000.000 evra na ime obeštećenja za 21-godišnjeg fudbalera, koji je u drugom delu polusezone - isprva je bio povređen - dobio značajnu minutažu kod Siniše Mihajlovića.

Ranieri je, pak, oprezan, a zna on taj italijanski stil cenkanja. Odgovorio je ponudom od 10.000.000 evra, plus još 5.000.000 do juna i milion ako Leicester izbori plasman u Ligu šampiona, a to se trenutno čini sasvim izvodljivim.

Inače, prvi pik Lisica bio je Loïc Rémy iz Chelseija, ali kako pregovori nisu davali rezultate Ranieri se okrenuo drugom tržištu. Niang je svojevrsni rizik, ali bi mogao da bude i veliki pogodak. Pod uslovom da uopše dobije šansu u konkurenciji Jamiea Vardya, Leonarda Ulloe i Shinjia Okazakija.