12.1.16.

Počeli tajni pregovori, Chelsea spreman da lansira 40.000.000 evra za Baccu!

Na Ostrvu su uvereni da će Plavci krenut u atak na Milanovog Kolumbijca.

Samo šest mesecoi posle velikog transfera u Milan, Carlos Bacca je na pragu još većeg! Ugledni ostrvski Telegraf, kao i još nekolicina engleskih i italijanskih medija tvrde da Chelsea želi da dovede Carlosa Baccu kao najveće pojačanje u januarskom porelaznom roku.

Baccin menadžer je navodno već stupio u kontakt sa Chelsea-em i izneo stav igrača da nema ništa protiv selidbe na Ostrvo. Kolumbijac je letos došao u Milan kao najveće pojačanje, trebalo je da bude deo velike rekonstrukcije tima, ali je na kraju ostao jedino vrhunsko pojačanje Rossonera. Uklopio se u sivilo Mihajlovićevog tima, iako se može reći da je jedna od retkih svetlih tačaka posrnulog velikana.

Bacca je profil igrača koji bi se idelano uklopio u Chelsea. Plavci traže klasičnog golgetera s obzirom da Falcao i Remy najverovatnije napuštaju klub ove zime, a da je prva napadačka opcija Diego Costa potpuno van forme. Englezi veruju da bi Milan bio voljan da proda Baccu za 40.000.000 evra, s obzirom da ga jetos platio deset miliona manje. Navodi se i da Manchester United takođe razmišlja o slanju ponude za Kolumbijca koji je u Sevilli rešetao mreže i prošlog leta bio meta Arsenala i Liverpoola.

Najveći zagovornik transfera je Chelsea-ev direktor Michael Emenalo koji pored Bacce skenira i situaciju oko Jamiea Vardya iz Leicestera, a protivnik je dovođenja Alexa Teixeira iz Shakhtara za 40.000.000 evra iako Guus Hiddink želi Brazilca.