3.3.16.

Donnarummi ugovor na 3+5 godina i milionče čim postane punoletan

Milan želi da se osigura.

Milan ne želi ništa da rizikuje! Budući najbolji golman Italije, a po mnogima i prva "jedinica" sveta Gianluigi Donnarumma, potpisaće uskoro novi ugovor sa Rossonerima.

Golman koji je nedavno napunio 17 godina potpuno je ove sezone istisnuo iz tima iskusnog Diega Lopeza i na velikoj sceni predstavio svoj vanserijski talenat. Primetili su to i čelnici Milana pa sada rade sve kako bi novim, čvršćim i bogatijim ugovorom vezali Donnarummu na još mnogo, mnogo godina crveno-crne boje.

Italijanski listovi danas tvrde da je u utorak održan sastanak Adriana Gallianija sa agentima mladog čuvara mreže i da napravljen dogovor da Donnarumma potpiše novi ugovor na tri godine - dok ne napuni 18 nema pravo na potpisivanje duže saradnje - a da ga već naredne godine, čim postane punoletan, čeka petogodišnji ugovor u vrednosti 1.000.000 evra po sezoni, plus naravno bonusi. Do tada, tačnije u narednih godinu dana Donnarumma bi trebalo da zaradi 250.000 evra samo na ime plata.

Žurba čelnika Milana nikoga ne bi trebalo da čudi s obzirom da se poslednjih meseci uveliko spekuliše kako nekoliko vrhunskih i bogatih klubova u najozbiljnijim planovima ima Gianluigija Donnarummu. Tabloidi na Ostrvu čak su pisali kako je Manchester United za mlađanog Italijana spreman da iskešira čitavih 40.000.000 evra?! Silvio Berlusconi je na sve te priče samo odmahnuo rukom i poručio da će novi veliki Milan biti izgrađen oko tog momka, te kako će Donnarumma braniti za Rossonere bar u narednih 20 godina...