8.4.16.

Galliani: Balotelli mora da se dokaže!

Sportski direktor Milana Adriano Galliani govorio je o šansama kluba za mesto u Evropi, statusu Marija Balotellija, kao i o sastavu tima za meč protiv Juventusa.

Italijanski napadač Mario Balotelli, koji se nalazi na pozajmici iz Liverpoola, propustio je većinu sezone zbog povrede prepona, a sportski direktor Milana Adriano Galliani je iskoristio priliku da u izjavi za medije prokomentariše njegov status u klubu.

"Mario je dobro sada, ima ludu želju da ostane u Milanu i želi da se dokaže na terenu. Rekao sam mu da mora da dokaže da zaslužuje da ostane. Sigurno ga nećemo ostaviti u timu samo zato što nam je simpatičan. Dao mi je obećanje i nadam se da če ga ispuniti", rekao je Galliani.

Galliani je takođe govorio o šansama Milana u Seriji A, borbi za mesto koje vodi u Evropu i predstojećem duelu sa Juventusom.

"Ako Juventus osvoji titulu to znači da još jedno mesto u ligi vodi u Evropu. Prioritet nam je da obezbedimo Evropu kroz ligu, ne želimo da mesto u Ligi Evrope tražimo u finalu kupa, to bi bilo kao da igramo ruski rulet. Moramo da nadonadimo bodove koje smo izgubili u poslednjim utakmicama", rekao je Galliani.

Komentarišući veliki broj povreda veznih igrača Galliani je rekao da bi mladi osamnaestogodišnji Manuel Lokateli mogao da dobije šansu protiv Juventusa.

"Nemojte se iznenaditi ako on debituje.

Montolivo je povređen, Bertolacci suspendovan, tako da Mihajlović može da bira samo između njega, Maurija i Polija. Ako je neki igrač deo prvog tima, onda može da igra za Milan", zaključio je Galliani.

Izvor: sportske.net