28.4.16.

GOTOVO! Milan će u ponedeljak biti prodat!

Corriere javlja da je grupa kineskih investitora postigla dogovor sa Fininvest grupom.

Bura u Milanu poslednja dva dana! Sastanak Adriana Gallianija sa akcionarima nije dobro prošao. Od izvršnog direktora zatraženo je da pod hitno podnese ostvaku, a od Berlusconija da se skloni i preuzme protokolarnu funkciju počasnog predsednika. Ali sve bi to moglo da padne u drugi plan već početkom naredne nedelje, jer Corriere dello Sport donosi ekskluzivnu informaciju da će Milan u ponedeljak biti prodat!

Grupa kineskih investitora predvođena vlasnikom Alibaba grupe Jackom Ma navodno je postigla dogovor sa Fininvest grupom, Berlusconijevom korporacijom u čijem je vlasništvu Milan, tako da bi 2. maja na tajnoj lokaciji trebalo da bude potpisan preliminarni sporazum.

Silvio Berlusconi je pre nekoliko meseci tražio oko milijardu evra za svoje mezimče, ali sva je prilika da zbog pada vrednosti akcija usled loših rezultata poslednjih sezona neće moći da dobije više od 720 miliona evra. Prema jučerašnjim informacijama Kinezi bi do juna trebalo da kompletiraju kupovinu 70 odsto akcija kluba, a u narednih godinu dana preostalih 30 odsto, čime će biti stavljena tačka na Berlusconijevu vladavinu.