28.4.16.

Pobuna u Milanu: Galliani, podnesi ostavku! Berlusconi, dosta je bilo...

"Galijani je pustio Pirla da ode, poklonio je Juventusu 11.000.000 evra za Matrija. Odgovornost je na njemu. Očekujem da podnese ostavku, kao i da se Berluskoni vrati na mesto počasnog direktora", poručio je akcionar Giuseppe Gatti.

Pobuna je na snazi u Milanu, izveštaj budžeta za 2015. godinu razljutio je klupske akcionare, koji smatraju da je došao trenutak da dođe do kadrovskih i generacijskih promena na čelu kluba. Rossoneri su u prošloj godini imali gubitak od čak 89.300.000 evra, što je katastrofalan bilans za nekadašnjeg vladara Evrope.
"Situacija se pogoršava, gore je nego što možemo da zamislimo. Nisam mogao da verujem da ćemo doći do ove tačke. Nije čin veleizdaje reći da je predsednik napravio greške, spasio je klub od bankrota, ali još uvek šampioni poput Maldinija, Baresija, Gallija. Gde su oni sada?", pita se akcionar Giuseppe Gatti.

Berlusconi je za sve neuspehe kluba proglasio bivše trenere, nije se obazirao na sopstvene odluke.
"Ne možemo reći da je sve do Seedorfa, Inzaghija ili Mihajlovića. Odgovornost leži na rukovodstvu - Gallianiju i Berlusconiju. Galliani je pustio Pirla da ode, poklonio je Juventusu 11.000.000 evra za Matrija. Odgovornost je na njemu. Očekujem da podnese ostavku, kao i da se Berlusconi vrati na mesto počasnog direktora. Potrebna nam je generacijska promena u Milanu", rekao je Gatti.

Milanova vrednost je u međuvremenu drastično propala. Nedavno je Berlusconi tvrdio da klub košta čitavu muilijardu evra, ali je Forbs procenio na 775.000.000, dok su kineski investitori spremni da izdvoje "samo" 650.000.000. Sve to govori da je Milan u sve većim problemima.

Berlusconi je ogroman minus pokrio iz svoje investicione kompanije Fininvest, ali je i to samo još jedan dokaz da je u potpunosti pogubio konce. Prodaja je sve izvesnija, ostaje samo da se dođe do konačne prodajne cene.