23.5.16.

Berlusconi otkrio: Hoće da me oteraju!

Nije problem novac, već uslovi Kineza. Ako ostane predsednik, Milan se okreće mladima.

Silvio Berlusconi je tražio da bude predsednik još tri godine, čak i ako proda klub Kinezima.

"Oni hoće da me oteraju", otkrio je vlasnik Milana, ali i potvrdio da se razgovori i dalje vode.

Videćemo kako će se sve završiti, Berlusconi je dodao da želi da proda Milan ako to garantuje veća ulaganja i bolje rezultate. U suprotnom, osloniće se na mlade snage, a moguće je da će Cristian Brocchi ostati trener nakon dobre partije koju je tim pružio u subotu uveče u nesrećnom porazu od Juventus u finalu kupa,

Iz sadašnjeg tima ostaju Romagnoli, Donnarumma, De Sciglio, Abate, Locatelli, Calabrija, Bonaventura, Bertolacci i Montolivo, kao italijanska baza. Klub će napustiti stariji igrači, odlaze Alex, Menez, Balotelli, golman Diego Lopez, Luiz Adriano. Što se Bacce tiče, Milan će prihvatiti samo ponudu oko 40 miliona evra za Kolumbijca koji želi da igra Ligu šampiona.

Nema ništa od povratka Ibrahimovića ako Berlusconi ne proda klub, jednostavno za tako nešto nemaju novca.

Što se Balotellija tiče, moguće je da ostane još jednu sezonu na pozajmici, a Milan će pokušati da dovede par iskusnijih igrača, mada je teško reći koliko mogu bez novca na transfer tržištu.

Navijači se i dalje nadaju da će klub promeniti vlasnika jer je to jedini način da krene napred, nakon brojnih "revolucija" svake sezone, koje nisu dale rezultat.

Delovali su dobro protiv Juventusa, ali je pitanje koliko je to realna slika, pre svega jer je kraj sezone i šampion je delovao umorno i u problemu zbog nekoliko povređenih igrača.

Postoje mišljenja da je Milan odigrao najbolje što može, a Juventus najslabije i opet to nije bilo dovoljno da "Rossoneri" dobiju utakmicu.

Zbog toga, jasno je da se sa ovim timom ne može mnogo i da je prodaja jedino rešenje.

Ali, kako rekosmo, Berlusconi se neće lako odreći poluga moći, dok su Kinezi izričiti da ga ne žele na mestu predsednika.

Izvor: sportske.net