18.5.16.

Dolijali? Nameštaljka u Seriji A?

Silne uplate pred meč podigle uzbunu, a ono što se desilo nateralo je i Italijane da pokrenu istragu, iako oni obično reaguju kao i u Srbiji, zabiju glavu u pesak.

Mnogo opklada na jedan neuobičajeni događaj upalilo je alarm. Kladionice su par minuta pred meč između Napolija i Frosinonea suspendovale klađenje na crveni karton u meču.

"Ovu opkladu retko viđamo, a količina uplaćenih para izazvala je sumnju", rekao je predstavnik jedne neimenovane kladionice.

Uz to u lokalnim kladionicama na jugu Italije takođe su uplaćivane velike sume na ovaj meč.

Ispostavilo se da je isplata, u slučaju da neko bude isključen oko 200 000 evra na lokalu, što je za Italiju previše.

Kladionice koje nisu suspendovale opkladu bile su zatečene kada je i posle početka nastavljeno sa klađenjem na pomenuti događaj. Doduše, ovo nije moglo da se uplati na državnoj italijanskoj kladionici SNAI, oni ne nude takvu vrstu opklade.

Šta se onda desilo?

Mirko Gori, fudbaler Frosinonea je startovao, povukao Insignea za dres, dobio žuti karton. Prekršaj je bio očigledan, ali on je nastavio da prigovara, pa je dobio crveni karton. Igrao se 13. minut meča.

Ono što upada u oči je da je meč bio beznačajan za Frosinone, već su ispali, Napoli je pobedom potvrdio drugo mesto, Higuain ušao u istoriju sa nova tri gola i srušio rekord Nordahla iz 1950. godine po broju postignutih golova u jednom šampionatu.

Frosinone je stao u odbranu svog igrača za koga ne postoji nikakva evidencija da je povezan sa mafijom, domaći je igrač rođen u Ćoćariji, u Laciju.

Ali, mediji spekulišu da je s obzirom na to koliko zarađuje laka meta za ovakve stvari, on godišnje igra za 150 000 evra, što imaju neki fudbaleri u našoj Superligi.

Ni to ne mora ništa da znači, ali istraga traje, identifikovani su na kamerama ljudi koji su uplaćivali sume u lokalnim kladionicama, ali i nalozi sa kojih je onlajl uplaćivana ova opklada.

Videćemo kako će se završiti cela priča, ali optužbe su ozbiljne.

Izvor: sportske.net