26.5.16.

GOTOVO: Potpisao Siniša Mihajlović

Bivši selektor Srbije ozvaničio sedmi trenerski posao u Italiji.

Sad i zvanično: Siniša Mihajlović je novi trener Torina.

Samo dva dana pošto je raskinuo saradnju sa Milanom, koji je morao da ga plaća usled privremenog otkaza uručenog u finišu sezone, nekadašnji selektor Srbije promovisan je u novog šefa stručnog štaba Bikova.

Mihajlović je jutros, u društvu predsednika Urbana Caira potpisao ugovor na dve godine. Na klupi je zamenio dosadašnjeg stratega Giamperu Venturu, jednog od kandidata za novog selektora reprezenatcije Italije.
„Hoću najpre da zahvalim predsedniku Cairu, kao i svima u Torinu što su me postavili za trenera. Zahvalan sam što sam dobio priliku da radim u klubu bogate istorije, što je za mene ogromna čast. Ovo je jedinstvena sredina, sa strastvenim navijačima, blisko povezanim sa ekipom, koji dobro razumeju fudbal. Prepoznao sam te važne vrednosti i jedva čekam da počnem da radim“, rekao je Miha na predstavljanju.

Mihajloviću je ovo sedmi trenerski posao u Seriji A, ranije je radio kao pomoćni trener Intera, dok je samostalno vodio Bolognu, Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju i Milan.
„Smatram da je posle Venture, kome zahvaljujemo na radu, Mihajlović idealan izbor za trenera, jer se dokazao u radu sa mladim igračima, ambiciozan je i poseduje temperament potreban Torinu“, obrazložio je odluku predsednik ovog kluba Urbano Cairo.