11.5.16.

Higuita u Milanu?!

Milan je česta tema poslednjih dana u medijima, a pored priča o prodaji kluba, pominju se i igrači koji bi sledeće sezone mogli da pojačaju ekipu sa "San Sira".

Kako je danas potvrđeno da su jedini kandidati za preuzimanje 70 odsto vlasništva nad italijanskim gigantom iz "prestonice mode" već dugo pominjani kineski investitori, na red su došli i mogući transferi koji su neophodni kao bi se "Rossoneri" vratili na stare staze slave.

Sada se fudbalski klub iz Milana, povezuje i sa vezistom Orlando Cityja, Cristianom Andrésom Higuitom.

Ovaj 22-godišnji kolumbijski fudbaler, sazreo je u akademiji Deportivo Calija, pre nego što se preselio u Sjedinjene Države i to u redove tima iz MLS lige, Orlando Cityja, u januaru prethonde godine.

Prethodne sezone postigao je jedan gol, i tome dodao još dve asistencije na 26 nastupa u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju u SAD.

Sudeći po informacijama "Tutomercatoweb-a", Milan želi da u svoje redove dovede fudbalera koji će, sada već izvesno, nastupati na predstojećem Kopa Americi, kao član selekcije Kolumbije.

Odavno je poznato da između Orlando Cityja i Milana vladaju dobri odnosi, kako je u januaru ove godine iz redova "Rossonera" u Orlando prešao Antonio Nocerino, i tako se u redovima tima iz MLS lige, pridružio još jednom bivšem fudbaleru tima sa "San Sira", Ricardu Kaki.

U kvalitete mladog Kolumbijca, uverite se u videu ispod.Izvor: sportske.net