24.5.16.

Milan sačuvao srce tima, kapiten još tri godine na San Siru!

Riccardo Montolivo produžio ugovor do leta 2019. godine.

Pominjao se odlazak u Köln, pričalo o tome da su navijači nezadovoljni njegovim igrama, ali u Milanu su svesni kvaliteta i važnosti Riccarda Montoliva. Sve spekulacije su danas završene, kapiten Rossonera je stavio paraf na ugovor do juna 2019. godine i predvodiće tim u naredne tri sezone.

Iskusni vezista se u poslednje dve sezone uklopio u sivilo Milana, ali je dobio poverenje Antonija Contea, koji ga je uvrstio na širi spisak putnika za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Iskusni vezista je u poslednje dve godine imao dosta problema sa povredama. Zbog preloma noge propustio je Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali je ove godine usleo da stabilizuje svoje zdravstveno stanje i kontinuitet igara. U seriji A ove sezone Montolivo je odigrao 28 mečeva, pa se od njega očekuje da bude jedan od predvodnika ovog tima u novom pokušaju za povratak u sam vrh italijanskog fudbala.

Montolivo je u Milano stigao 2012. godine nakon isteka ugovora sa Fiorentinom, gde je proveo verovatno najbolje igračke trenutke u dosadašnjem toku karijere.

Pored njega ugovore su danas produžili i Luca Antonelli i Davide Calabrija.