28.6.16.

Berlusconi i Kinezi se dogovorili, oko TRENERA!

Pregovori i dalje traju, ali su Kinezi aminovali Berlusconijev izbor. Na kraju je "Vitez" isterao svoje.

"Repubblica" piše da bi potpis mogao da usledi već danas, ali čini se da će Milan sačekati par dana pre promocije Vincenza Montelle.

On je bio meta još dok je vodio Fiorentinu, nije se proslavio u Sampdoriji gde je nasledio Zengu, pričalo se da bi mogao da postane i selektor, na kraju će dobiti šansu u Milanu.

Montella je kompromis, Berlusconi je hteo da zadrži Brocchija koji je ipak odbio da ostane trener, ide u Bresciu jer zna da bi u Milanu verovatno bio smenjen posle par poraza.

Galliani je želeo Giampaola, Kinezi koji i dalje pregovaraju ne gledaju blagonakloni na ove poteze Berlusconija, ali vremena nema, pripreme počinju za 10 dana. Oni bi neko veće ime, ali ne mogu da postavljaju uslove, ne očekuje se, da i ako dogovora bude, primopredaja bude izvršena odmah, upravo taj tranzicioni period od par meseci je opasnost za Milan.

Na kraju, Berlusconi je isterao svoje, Sampdorija neće praviti probleme Montelli, čak se odriče klauzule od milion evra za njegovu slobodu, izgleda da ni Dorijani nisu baš zadovoljni kako je "Aeroplanino" radio. Ipak, tim je preuzeo tokom sezone, pre toga je na klupi Fiorentine napravio dobar posao.

Ipak, Montella će morati da se suoči sa organizacionim, ali i svim drugim problemima, ovom Milanu su potrebna velika pojačanja i kineski novac kako bi isplivao iz najveće krize u poslednje tri decenije.

Dani prolaze, tih navodnih 100 miliona koje će uložiti u prelazni rok nisu dovoljni, mada neki smatraju drugačije. Jednostavno, rivali su prejaki da bi se to moglo ispraviti za jedno leto.

U svakom slučaju, Montella je izgleda novi trener, šta će se dalje dešavati, kako i obično, zna samo Berlusconi.

Izvor: sportske.net