4.6.16.

Berlusconi potpuno prolupao: Kinezi jedu malu decu, zar njima treba da ostavim Milan?!

Skandalozna izjava prvog čoveka Rossonera, kojeg su godine očigledno sustigle...

Silvio Berlusconi važi za jednog od najkontroverznijih vlasnika u svetu fudbala, ali i čoveka čiji su život protkali mnogi skandali i raskalašni život milijardera. Međutim, u danima kada se sve više priča da je u poodmaklim razgovorima sa grupom kineskih investitora zainteresovanih da kupe Milan, Berlusconi sve više pokazuje da je možda zaista vreme da ode u penziju i ostavi klub drugima kako ne bi propao.

Da li zato što su ga godine stigle, ili ga je rasipnički život naučio da ne zna kada da zaćuti, ili bar dobro razmisli pre nego što nešto kaže, ali Berlusconi je dao jednu od najskandaloznijih izjava ikad, koja bi mogla dobrano da poljulja temelje intenzivnih razgovora koji traju duže vreme.
„Komunistički Kinezi su jeli svoju malu decu. To je istina. Imali su velike porodice u kojim su deca umirala zato što majke nisu imale dovoljno mleka. Zato su puštali da jedno dete umre, a onda ga skuvaju i daju deci. Zar treba Milan da ostavim takvim ljudima“, začuđeno se upitao Berlusconi, prenosi Fudbal Italia.

Šta reći za samu izjavu. Odvratno, nekulturno, vulgarno... Nedostojno prvog čoveka velikana koji se nalazi na najnižim granama upravo zbog tvrdoglavih načela kojim se vodi...

Silvio, vreme je da odeš.