24.6.16.

Više se Galliani neće za sve pitati, Milan postavlja „ozbiljnu zverku“ za sportskog direktora!

U narednih nekoliko sati u direktorsku fotelju na San Siru trebalo bi da sedne doskorašnji sportski direktor Fiorentine Daniele Pradè.

Izgleda da su došli dani velikih promena na San Siru. Izvršni direktor Milana Adriano Galliani po svemu sudeći neće više imati sva ovlašćenja kada je u pitanju dovođenje i prodaja igrača, već bi ulogu glavnog egzekutora transfer politike Rossonera mogao da preuzme dugogodišnji sportski direktor Fjorentine Daniele Pradè.
Pradèu ugovor na Artemio Franchiju ističe 30. juna, ali bi on, prema saznanjima Tuttomercata, mogao da zasedne u direktorsku fotelju sedmostrukog prvaka Evrope već u narednih nekoliko sati.

Iskusni fudbalski radnik prva značajnija iskustva u ovom poslu imao je tokom devedesetih godina u Ternani, gde je takođe bio sportski direktor, a u prvim godinama ovog veka bio saradnik generalnog diretora Rome Fabrizija Lucchesije, potom i Franca Baldinija. Iz Rome je otišao dolaskom sadašnjeg rukovodstva, dok je u Firencu stigao u maju 2012. godine i ostao naredne četiri. Sada je trenutak da lestvica u direktorskoj karijeri bude podignuta na viši nivo.

Zasad nema izgleda, niti informacija, da bi Adriano Galliani mogao da se povuče iz kluba, pa ostaje da se vidi da li će se tako nešto dogoditi u dogledno vreme ili će italijanski fudbal dobiti ozbiljan tandem na fudbalskom tržištu.