1.7.16.

Derbi 'della Madonnina' za supertalentovanog Hrvata!

Zdravko Mamić ponovo trlja ruke, Dinamo će ovog leta zaraditi veliku količinu novca prodajom novopečenog reprezentativca Hrvatske.

Italijanska 'Gazzetta' današnjem izdanju piše da Inter i Milan vode veliku borbu za Marka Pjacu.

Prema oceni mnogih stručnjaka iz bivše jugoslovenske republike, Pjaca je jedan od najtalentovanijih i nadarovitijih igrača Hrvatske, a to je dokazao i na tekućem Evropskom prvenstvu, gde su 'Vatreni' nesrećno i apsolutno nezasluženo eliminisani od Portugalje u 1/8 finala.

Bivši hrvatski selektor Ćiro Blažević čak smatra da je jedan od razloga eliminacije to što Ante Čačić nije ranije uveo u igru Pjacu, koji je po njemu najbolji hrvatski fudbaler posle Modrića, istakavši pritom da je ovaj momak za deset minuta provedenih na terenu prikazao mnogo više nego što je Cristiano Ronaldo za celu utakmicu.

Ovaj 21-godišnji krilni napadač se dovodio u vezu sa Liverpoolom i Fiorentinom, ali su posrnuli giganti iz Milana najozbiljnije zagrizli i on će po svoj prilici nastaviti svoj fudbalski razvoj u najvećem gradu Lombardije.

Prema paušalnoj proceni zagrebački Dinamo će od njegovog transfera zaraditi oko 20 miliona evra.

'Gazzetta' ima saznanja da je Inter u neznatnoj prednosti u odnosu na gradskog rivala, ali da borba još uvek nije okončana...

Izvor: sportske.net