21.7.16.

Carlos Bacca odbio West Ham! Potvrdio vernost Milanu!

Napadač Milana, Kolumbijac Carlos Bacca, odbio je da pređe u West Ham. Pored činjenice da ima važeći ugovor sa rosonerima, Carlos ne želi da ode iz kluba u tim koji ne igra Ligu šampiona.

"Odlazim u SAD sa timom sutra. West Ham? Razmišljam samo o Milanu i stavljam se na raspolaganje novom treneru. Ne osećam nikakav pritisak. Imam još četiri godine ugovora i što je najvažnije, srećan sam ovde.", rekao je Kolumbijski napadač novinarima na aerodromu Malpensa u Milanu.

"Veoma sam smiren. Uvek želim da dam svoj maksimum, što sam i pokazao u prethodnoj sezoni.", nagovestio je ostanak na San Siru popularni "ribar".

"Igranje u Evropi? Doći će i to. Prvo želim da sednem i porazgovaram sa upravom kluba. Nakon toga ćemo videti šta će se dogoditi."

Sedmostruki prvak Evrope još uvek nema rešen status, s obzirom na to da je Silvio Berlusconi objavio prodaju kluba, ali se Kinezi još uvek nisu našli na čelu, što remeti ceo prelazni rok i planove novog trenera, Vincenza Montelle. Berlusconi je zahtevao 100 miliona evra za pojačanja u naredne četiri godine, ali za sada je doveden samo Lapadula za kojeg je on izdvojio novac, što navijače Milana nikako ne može da ostavi ravnodušnim. U medijima se pominju Musacchio, Hernanes, Cuadrado, Grenier, Zieliński i mnogi drugi, ali se pretpostavlja da Milan nema novac za pojačanja i da se čeka paraf iz Azije, kako bi Galliani krenuo u "šoping".