4.7.16.

Krađa ispred nosa: Milan pre Rome i Intera do štopera Barcelone

Belgijanac, koji je potpuno pao u drugi plan nakon dolaska u Barcelonu, mogao bi da bude dostupan italijanskom velikanu za svega 3.000.000 evra, što nije velika cena za 30-godišnjeg igrača koji se nalazi u idealnom dobu za štopera.

Milan je počeo da igra ozbiljnu ulogu na transfer tržištu, a uskoro bi mogao da zada udarac ispod pojasa potencijalnim konkurentima za visok plasman Romi i Interu. Kako piše Gazzetta dello Sport, Rossoneri su na drobrom putu da konkurenciji ispred nosa ukradu štopera Barcelone Thomas Vermaelen.

Novi strateg Milana Vincenzo Montella traži partnera u zadnjoj liniji talentovanom Alessiju Romagnoliju, a bivši prvotimac Arsenala se nameće kao najbolje mogiće rešenje u ovom trenutku.

Belgijanac, koji je potpuno pao u drugi plan nakon dolaska u Barcelonu, mogao bi da bude dostupan italijanskom velikanu za svega 3.000.000 evra, što nije visoka cena za 30-godišnjeg igrača koji se nalazi u idealnom dobu za štopera.

Ipak, biće neophodno vreme da Vermelen ponovo uđe u takmičarski ritam i povrati izgubljeno samopuzdanje, a tek nakon toga se može očekivati da njegove igre budu na visokom nivou.

Vermaelen je pre Barcelone igrao čak pet sezona u Arsenalu i isto toliko u Ajaxu, ali je potom za dve sezone odigrao svega 11 mečeva u dresu katalonskog velikana.