1.7.16.

Milan hoće Arbelou, alternativa je Tomović

Vincenzo Montella vidi Srbina kao rezervu opciju ako ne uspe da angažuje beka Reala.

Milan i novi trener Vincenzo Montella žele da pojačaju odbranu. Prva želja šefa stručnog štaba Rossonera je, prema navodima španske Marce, iskusni defanzivac Reala Alvaro Arbeloa (33), a ukoliko madridski klub ne bude želeo da pusti beka na San Siro, alternativa je Srbin Nenad Tomović.

Povremeni reprezentatativac mogao bi da se preseli u Milan i sigurno je da bi rado prihvatio poziv tako velikog kluba, mada je poslednjih dana dospeo u žižu i kao moguće pojačanje Torina. Na klupi Bikova od nedavno je Siniša Mihajlović, koji ne krije da bi rado ponovo trenirao Tomovića, pa je Granata već krenula u realizaciju ovog transfera.

Torino je ponudio Fiorentini 4.000.000 evra za srpskog internacionalca, ali to trenutno nije dovoljno. Viola traži bar 5.000.000, a Bikovima se žuri da obezbede pojačanje u defanzivi jer će skoro sigurno ostati bez najboljeg defanzivca, Poljaka Kamila Glika, koji se seli u Monaco posle Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Milan, pišu italijanski mediji, trenutno može da dovede Tomovića samo na pozajmicu, sa mogućnošću otkupa sledeće sezone, ali se ta opcija ne dopada čelnicima Fiorentine, koji bi voleli da odmah unovče Srbina i pare ulože u neko novo pojačanje, čak uprkos činjenici da su u januaru produžili ugovor sa nim za još četiri godine, tačnije do juna 2016.