24.7.16.

Milan pada na niske grane: Musacchio odbija da obuče dres Rossonera?

Problem je što posrnuli gigant ne igra ni Ligu Evrope, a sa Villarrealom bi mogao čak i u Ligu šampiona...

Ako Carlos Bacca ode u West Ham, Mateo Musacchio stiže u Milan.

To je formula kojom su se vodili Adriano Galliani i njegovi saradnici kada su sa čelnicima Villarreala dogovarali transfer stamenog argentinskog štopera za sumu od gotovo 30.000.000 evra.

Međutim, ako je verovati pisanju katalonskog Mundo Deportiva, koji nema neke posebne veze sa Villarrealom, ali je iz komšijskog regiona, na pomolu je veliki preokret u slučaju Musacchio. Naime, 25-godišnji centralni bek odbio je da prihvati bilo kakvu ponudu Milana i to zbog jednog, jedinog razloga - izlaska u Evropu. Tačnije, Ligu šampiona.

Problem za Rossonere je taj što ove godine neće ni u utešnu Ligu Evrope, jer su zauzeli sedmu poziciju u Seriji A, dok bi Musacchio sa Villarrealom mogao čak i u Ligu šampiona, ukoliko obezbede plasman kroz poslednju rundu kvalifikacija.

Da stvar bude još interesantnija, italijanski mediji, posebno oni bliski Milanu, pisali su prethodnih dana da je dogovor postignut i da se samo čeka novac od prodaje Bacce. Međutim, ovde se pominje da Musacchio nije prihvatio Milanovu ponudu i da se i dalje premišlja.

Da li je u pitanju komšijsko „spinovanje“, ili ispravna informacija? Ukoliko se obistini da je tačno, Mialn bi zaista mogao da padne na najniže grane. Jer, do pre nepunu deceniju Milan je bio jedan od simbola evropskog fudbala i velikan u koji su svi dolazili raširenih ruku. Sada...