28.7.16.

Milan pobedio Bayern! Berlusconi, daj 20 miliona!

Tako bi se možda moglo opisati ubeđivanje koje traje ovih dana u Milanu. Sjajna utakmica protiv Bavaraca...

Zbog bolesti, a onda i proceduralnih stvari konačna prodaja Milana još jednom je odložena, za polovinu avgusta.

Prelazni rok traje, Milan juri slobodne igrače, nema novca za pojačanja. Adriano Galliani čeka da neki plati između 25 i 30 miliona za Baccu, interesenata ima, ali Kolumbijac čeka, odbio je West Ham, želi u Atletico Madrid ili Napoli.

U međuvremenu, Galliani moli Berlusconija da kao oproštajni poklon izdvoji 20 miliona evra, kako bi klub imao neki budžet za prelazni rok.

Gazda Silvio se praktično oprostio od Milana, mediji pišu da je sada već nezainteresovan jer se rastanak priibližio, pa će teško uslišiti molbu. On će, po svemu sudeći prodati kompletno vlasništvo, ne samo većinsko kako se pretpostavljalo, biće počasni predsednik, ali to je protokolarna funkcija.

Galliani je već dogovorio dolazak Matea Musacchia iz Villarreala za oko 25 miliona evra, Argentinac čeka da Bacca bude prodat.

Ostalo se svcdi na jurnjavu slobodnih igrača poput Arbeloe, kao i pozajmice, "Rossoneri" žele Ardu Turana iz Barcelone.

Milan je noćas inače na penale savladao Bayern u Americi, bilo je 3:3 posle sjajnih 90 minuta. Niang je doveo Milan do prednosti, Alaba i Ribery okrenuli. Uzbuđenja su nastavljena kada su Bertolacci i Kucka ponovo doveli Italijane do 3:2, ali je posle prekršaja Vergare nad Bernatom, Bayern sa bele tačke preko Riberyja postavio konačnih 3:3.

U penal seriji Donnarumma je ostao nesavladan protiv Rafinhe, svi ostali strelci su bili sigurni pa su "Milanisti" na kraju slavili pobedu.

Izvor: sportske.net