1.7.16.

Milanisti, "zora" stiže 7. jula!

Izgleda da više nema dileme, naredne nedelje Milan piše novo poglavlje istorije!

Italijanski mediji tvrde da je posao završen.

Salvatore Galatioto koji u ime kineskog konzorcijuma pregovara sa Berlusconijem je uspeo da nađe dogovor, čitav posao će biti objavljen 7. jula, kada Milan počinje pripreme.

Naime, tada će biti predstavljen i novi trener, Vincenzo Montella, ali i novi vlasnici koji će najaviti pojačanja što bi trebalo i da pospeši prodaju sezonskih ulaznica koje su na istorijskom minimumu, kada je u pitanju Berlusconijeva era.

Ona neće biti potpuno završena tog 7. jula, Berlusconi će prodati 80% akcija, a u naredne tri godine i ostatak kineskim biznismenima koji će zadržati deo starih upravljača, ali se očekuje da će u narednom periodu postaviti svoje ljude.

Navijače zanima prelazni rok, za sada je osim trenera koji je jedna vrsta kompromisa, stigao i Lapadula iz Pescare.

Ipak, ona prava pojačanja tek slede, trebalo bi da bude uloženo stotinak miliona evra kako bi se ekipa dodatno pojačala.

Montella ima jasne ideje za svoju 4-2-3-1 formaciju, pominju se i Ljajić ili Pjaca, Kovačić, Borja Valero, Mati Fernández, Arbeloa, sigurno je da za one najveće zvezde neće biti puno prostora, tim pre što Milan ne igra Ligu šampiona.

Videćemo tek detalje dogovora, ali su se navodni Kinezi obavezali da ulože 400 miliona u novi tim u naredne tri godine, ali i da izgrade novi stadion.

U svakom slučaju, sve je bolje od sadašnjeg tavorenja, ovo će biti zapamćeno kao leto u kome su i Inter i Milan dobili kineske vlasnike.

Izvor: sportske.net