3.7.16.

Pjaca će u Milan za 15-ak miliona evra... i to tek krajem avgusta!

Marko Pjaca miran je, čvrsto na zemlji i fokusiran na Vardar.

Iako Dinamov sportski direktor Vukelić kaže da 'pole position' drže Englezi, Milan je najbolja opcija, čak i da plati manje, jer ne igra Evropu pa se ne žuri.

Marko Pjaca jedan je od najzanimljivijih dragulja na evropskoj fudbalskoj pijaci. Hrvatski reprezentativac i najbolji igrač Dinama ovog će leta u svakom slučaju promeniti sredinu. Pa će se iz modrog kluba zaputiti u svoju prvu inostranu avanturu. No, još nije poznato gde će Pjaca nastaviti karijeru. Iako bi to, prema mnogim informacijama trebala biti Italija.

Mladi krilni napadač koji je na Evropskom prvenstvu oduševio protiv Španaca, kao i u poslednjih 10-ak minuta protiv Portugala, u nedelju se stavio na raspolaganje Zlatku Kranjčaru. Prepun motiva, prepun ambicija. I u međuvremenu osluškivati vesti svog menaždera Marka Naletilića, ali se i ozbiljno pripremati za prve evropske izazove u novoj sezoni. Za utakmicu s Vardarom.

U Dinamu su prilično jasni, čelnici hrvatskog prvaka žele da svog najboljeg igrača što duže zadrže u klubu. Tačnije, do poslednjeg dana prelaznog roka. Tako bi Marko Pjaca mogao s Dinamom zaigrati u još jednim kvalifikacijama za Ligu Šampiona, a onda ostvariti unosan, svakako i zaslužan inostrani transfer. Ovakav rasplet priželjkivao je krajem prošle sezone i Zoran Mamić, pitanje je koliko je sada drugačija situacija.

Marko Pjaca poslednjih dana se vezuje uz brojne evropske velikane (Milan, Inter, Juventus, Napoli, Liverpool, Benfica...) i tu je još uvek sve otvoreno. On je demantovao odlazak u Inter (barem sada), dok je sportski direktor Dinama Marko Vukelić italijanskim medijima poručio kako "pole position" drže klubovi iz Premier lige!?

No, verovatno će talentovani igrač karijeru nastaviti u Italiji. Razlog? Njegov menadžer Marko Naletilić već godinama gaji idilične odnose s italijanskim klubovima, uostalom baš se on nedavno suprotstavio i Pjacinom odlasku u Benficu. Tako da su Italijani ipak korak ispred. A tu vlada velika gužva.

Podsetimo, Pjaca je pre par godina na stolu imao zvaničnu ponude Juventusa (4 miliona evra) i Bologne (8 miliona evra), što je samo dokaz kako čelnici Stare Dame odavno cene hrvatskog igrača. U Inter je nedavno ušao kineski kapital, pa Nerazzurrima ne nedostaje novaca za dolazak Pjace, a čelnici ovog milanskog kluba odavno gaje dobre odnose (transferi Kovačića i Brozovića) s predstavnicima Dinama.

Milan pak s druge strane jedini može Modrima ispuniti sve uslove! Ponuditi velik novac (minimalno 15-ak miliona evra) za odličnog igrača, a onda ga strpljivo čekati i do kraja avgusta. Milan ove sezone ne igra na evropskoj sceni, pa kvalitetnog igrača mogu sačekati i do samog početka sezone. Dinamo bi u tom slučaju mogao pristati i na manju odštetu, pa se nadati kako bi s Pjacom u ekipi opet mogao dohvatiti Ligu Šampiona. I dodatnih 14 miliona evra.

Marko Pjaca je prilično, uprkos celokupnoj situaciji, miran i čvrsto na zemlji. Mladi igrač za sada "glavu puni" jedino Vardarom. A transfer? On mu ovoga leta sigurno neće pobeći, Pjaca će uskoro postati igrač nekog evropskog velikana. Verovatno italijanskog.

Izvor: goal.com