22.7.16.

Sukobi u Milanu: Bacca odbio transfer u West Ham, Rossoneri ga precrtali iz tima!

Transferi Musacchija i Zielińskog sada su pod velikim znakom pitanja.

Situacija se promenila u odnosu na neka ranija vremena. Tada su klubovi molili igrače da odbiju ponude bogatih klubova i ostanu. Sada ih mole da prihvate. Finansijska dobit je prosto previše primamljiva, a čelnicima Milana oči su zacaklike kada su videli da je West Ham ponudio 30.000.000 evra za Carlosa Baccu, tačno onoliko koliko su Rossoneri platili Sevilli prošlog jula.

Sve su u Milanu prihvatili, ali ih je Bacca iznenadio kada je prepisku sa Čekićarima zaključio zahvalnicom (nuđen mu je ugovor na četiri godine sa platom od 4.500.000 neto po sezoni). Kolumbijac je odbio selidbu u London, jer želi u klub koji igra Ligu šampiona.

I možete onda da zamislite koliko se iznenadio kada je po povratku u Milano shvatio da ga je uprava izbacila iz tima za pripreme u SAD. Rossoneri su se nadali informaciji: Zvanično, West Ham doveo Baccu. Kakvo razočaranje kad su videli Baccu sa koferom, spremnom da leti za Ameriku.

Sada dilema pred upravom kluba, ali i pred samim igračem. Baccina želja je Paris Saint-Germain, ali kako njegov bivši trener iz Seville Unai Emery već ima trojicu igrača van Evropske unije (Thiago Silva, Ángel Di María i Lucas) to je malo verovatna opcija. Pominju se i Arsenal i Borussija Dortmund (samo ako ode Pierre-Emerick Aubameyang), ali i to je na dugačkom štapu.

Bacca ne žuri. Ima vremena do 31. avgusta. Rossoneri su ti koji su nestrpljivi. Bez para od Bacce nema ni Matea Musacchija (Villarreal) ni Piotra Zielińskog (Udinese).