30.8.16.

Kinezi neumoljivi, iz Milana odlaze svi!

Ovo je labudova pesma za dvojac na čelu kluba, jasno je, od septembra ćemo videti novi Milan!

Stvari teku prema planu, preuzimanje kluba biće u potpunosti obavljeno do kraja godine, naredne nedelje će Kinezi uplatiti drugu ratu kapare, od 85 miliona evra, pa će dogovor postati i zvaničan.

Najavljuju se velike promene, i pored pokušaja rukovodećih ljudi da zadrže svoje funkcije.

Adriano Galliani je prvi na udaru, novi vlasnici ga ne žele u klubu, a traže da ode bez odštete. Čak se priča da su na neki način dobili takvo obećanje od Berlusconija, ali pitaće se Galliani, koji sigurno neće lako napustiti klub.

Barbara Berlusconi takođe odlazi, mada su njene pozicije bolje, mogla bi u budućnosti da pomogne širenje Milana, odnosno brenda na azijsko tržište. Ali, čak i ako preživi preuzimanje "Rossonera", njen uticaj na donošenje odluka biće nikakav.

Kinezi planiraju da dovedu svoje ljude, ali i da vrate neke legende u klub, što će biti most prema navijačima.

Jedan od njih koji se neizbežno pominje je Paolo Maldini koji je sinonim za Milan i koji nije među "Rossonerima" zbog Gallianija sa kojim nije u dobrim odnosima.

Što se Gallianija tiče on će završiti ovaj prelazni rok, ali ponovo, za svaki transfer do sada morao je da dobije odobrenje iz Azije. Radio je bez nekih transfer sredstava, pa je jasno zbog čega je Milan bio pasivan u prelaznom roku, odnosno nije uspeo da dovede nikoga od pravih meta.

I dalje se pominje Musacchio iz Villarreala, ali male su šanse da u ovom prelaznom roku stigne u Lombardiju.

Izvor: sportske.net