8.8.16.

Milan na kineskom remontu: Traži se direktor da zameni čuvenu ćelu, sad su uzor Napoli, Viola i Roma

Valter Sabatini, Danijele Prade ili Rikardo Bigon?

Marku Fasoneu u narednim mesecima 24 sata neće biti dovoljno da obavi sve poslove na “San Siru“. Jer upravo je Fasone, zanimljivo bivši generalni direktor Intera, novi vlasnik Milana Han Li ovlastio da pripremi teren za novu poslovnu filozofiju sedmostrukog prvaka Evrope. A kako je posle decenijske vladavine Silvija Berluskonija sve u klubu zavisilo o odlukama nekolicine ljudi, jasno je da je pred Fasoneom težak posao.

Prvo što će morati da uradi jeste da uruči zahvalnicu dugogodišnjem Adrijanu Galijaniju, desnoj ruci gazda Silvija, mada će se on povući tek posle 31. avgusta. Navodno, Galijani bi, kad završi svoj poslednji pir u Milanu, mogao da se udomi kod Enrika Preciozija u Đenovi. A onda će Fasone da krene u potragu i za novim sportskim direktorom, jer je Galijani, iako je imao mnogo šira ovlašćenja, obavljao i tu ulogu u Berluskonijevoj eri.

Prema navodima medija na Apeninima, kandidata je mnogo, među njima su i Romin Valter Sabatini, te Danijele Prade, nekadašnji direktor Fjorentine. Prema navodima Tutosporta, istina torinskog lista, prednost trenutno ima Rikardo Bigon, čovek koji je od 2009. do 2015. gradio Napoli. Međutim, kada je Rafa Benitez napustio San Paolo otišao je i Bigon. U Bolonju. Fasone je sa Bigonom sarađivao u Napolju, pa je dobro upoznat koliko ovaj može. A može mnogo o čemu najbolje svedoče dogovori sa Edinsonom Kavanijem i Gonzalom Iguainom.

Novo rukovodstvo Milana bi, inače, trebalo da mu - njemu ili već nekom drugom, a ima izvora koji kažu da Prade ima najveću podršku - obezbedi 350.000.000 evra za pojačanja u naredne tri godine. U istom tom periodu toliki bi novac trebalo da uđe u klub od prihoda sa turneja po Dalekom istoku i raznim drugim komercijalnim aktivnostima kluba.

Pominje se i povratak nekih klupskih legendi poput Paola Maldinija i Demetrija Albertinija, izgradnja novog stadiona - doduše ne u skorijoj budućnosti - želji da se dovedu Milan Badelj iz Fjorentine, Realovov Isko, Karlos Baka da se proda Vest Hemu...

Za sve to, međutim, ima vremena. Do 31. avgusta klub je u Galijanijevim rukama. Toliki sistem nije lako reorganizovati za 20 dana.