27.8.16.

Ocene sa meča Napoli - MilanDonaruma - 8
Visoka ocena za ovog momka iz jednostavnog razloga. Bez obzira što je primio četiri gola, ni za jedan nije kriv i skinuo je nekoliko veoma teških lopti. Ispred sebe ima nekoliko mediokriteta koji ne zaslužuju da mu budu štit.

Ignjacio Abate - 4
Beskoristan u odbrani, ništa bolji u napadu. Duvalo je po njegovoj strani, kao uragan Katrina kroz Nju Orleans.

Gustavo Gomez - 5
Prilagođava se novoj sredini. Očigledno je reč o kvalitetnom defanzivcu, ali je pitanje koliko će mu vremena biti potrebno da se navikne na novu zemlju, novu ligu, nove saigrače.

Alesio Romanjoli - 5
Ne baš sjajno veče za, kako ga mnogi najavljuju, novog Nestu. Činjenica je da mu je potreban iskusan partner u odbrani, jer nije dovoljno zreo da bude vođa zadnje linije. Pitanje je u kom smeru će ići njegova karijera ako ga ne usmere na pravi način.

De Šiljo - 2
Voleo bih da mi neko pokaže prstom čoveka koji je procenio ovo drvo na 25 miliona evra, a onda i čoveka u našoj upravi koji je to odbio. Dečko je mlitav, metiljav, neupotrebljiv, beskoristan i na duže staze gledano sjebaće nam svaku sezonu u kojoj bude član našeg kluba. Novi Maldini "my ass"...

Rikardo Montolivo - 3
Još jedno drvo u timu. Dugo sam se odupirao talasu nezadovoljstva koje su slali navijači prema njemu, ali se on trudi da napravi buru od tih talasa. Da je iole svestan, kao što nije, rekao bi: "Ljudi, sramota je da ja budem naslednik trake koju su nosili Nordal, Lidholm, Rivera, Barezi, Maldini i stariji i mlađi...". Njegov uticaj na igru Milana je ravan uticaju San Marina na dešavanja u Ligi šampiona, a njegova dodavanja u nazad su bolna za gledanje.

Juraj Kucka - 4
Jedno od lošijih izdanja Slovaka od kako je došao u klub, ali njegova loša partija nije toliko zabrinjavajuća, kao ni karton koji je neopradano i prestrogo dobio, jer je sudija uspeo u nameri da onemogući Milan da na bilo koji način dođe do boda. Igrači Napolija su padali kao Stiven Džerard protiv Čelsija u borbi za titulu u Premijer ligi, a Juraju je očigledno pukao film pa je morao ranije na tuširanje.

Đakomo Bonaventura - 5
Solidna partija, ali ni blizu njegovih pravih mogućnosti. Malo se uklopio u sivilo pojedinaca koji utiču na igru ostatka ekipe svojom negativnom energijom. Možda nepravedno povučen u odnosu na prošlu sezonu kada je bio bliži golu, ali će verovatno biti bliži kako bude sezona odmicala.

Suso - 8
Odličan večeras. Stabilan na lopti, povezivao je vezni red i Nianga, češće nego Baku koji je bio odlično čuvan. Fantastičan gol, kojim je pokazao koliko je kvalitetan igrač, možda bude i gol kola. Do sada je skoro redovno pripreme odrađivao lepo, ali bi bio poslat na pozajmicu. Nadamo se da će ovaj put iskoristiti šansu koju je dobio, jer deluje da ima potencijal da bude šraf koji nedostaje ekipi.

Karlos Baka - 6
Veoma dobro čuvan večeras. Svesni su bili Napolitanci od koga će vrebati najveća opasnost, pa su sve karte bacili na čuvanje "ribara". Nije imao mnogo upotrebljivih lopti, a nakon nekoliko duela Napolitanci bi završili na travi što je dovodilo Baku do ludila, kao i sve navijače Milana. Nadamo se da će nastaviti svoj golgeterski učinak u sledećem kolu.

M'Baje Niang - 7
Igrački kvaliteti nisu previše sporni kod ovog momka. Ume sa loptom. Nedostaje mu malo više lucidnosti i hrabrosti u nekim situacijama, ali ume. Zna da povuče i da postigne gol, ali ga izgleda i dalje prati prokletstvo promašenog gola protiv Barselone. I sve to može da prođe, ali ponašanje "A la Baloteli" ne može nikako. Kada na nekoliko minuta do kraja meča, žestokog tempa, napraviš glup, nepromišljen potez koji ekipu, koja već ima igrača manje, ostaviše sa dva igrača manje, onda nisi zreo ni kao igrač ni kao čovek. A onda moraš da platiš visoku cenu.