22.8.16.

Siniša se iznervirao: Mali, kud te stavih da braniš?

„Znao sam da ćemo promašiti penal“, kaže trener Torina.

Siniša Mihajlović je u šaljivom tonu izjavio da je zažalio što je talentovanom golmanu Ðanluiđiju Donarumi dao priliku da debituje za Milan, pošto je 17-godišnji čuvar mreže odbranio penal protiv njegovog tima.

Donaruma je sprečio Mihajlovićev Torino da uzme bod na San Siru, jer je u poslednjim sekundama nadioknade vremena odbranio penal Andrei Belotiju i tako sačuvao trijumf Rosonera na startu Serije A (3:2).
„Da sam znao da će odbraniti penal, ne bih mu dao šansu da debituje (smeh prim. aut). Smejao sam se jer sam znao da ćemo promašiti penal, na nesreću, bio sam u pravu. Takve stvari se dešavaju, ali Andrea neće izvesti sledeću kaznu“, rekao je Mihajlović, a prenosi Skaj Italija.

Mihajlović, koji je u aprilu dobio otkaz u Milanu, ukazao je poverenje Donarumi prošle sezone da debituje sa samo 16 godina, ispred znatno iskusnijeg Dijega Lopeza. Podsetimo, španski golman se zbog toga naljutio, pa je odbio da se rukuje sa srpskim stručnjakom uoči nedeljnog duela.

Kasnije se ispostavilo da su Italija i Milan u liku Đanluiđija Donarume dobili fantastičnog golmana za naredne dve decenije, jer ga mnogi smatraju naslednikom Đanluiđija Bufona.