4.8.16.

Šok - Najpoznatiji menadžer sveta kupuje Milan!?

Posao sa kineskim investitorima propao, imali su pravo preče kupovine do prvog avgusta. Stigla nova ponuda?

Ponovo su u pitanju azijski biznismeni, investicioni fond Fosun koji plasira novac širom Evrope, imaju investicije na našem kontinentu vredne oko 15 milijardi dolara.

Kupili su Wolverhampton, a sada preko Jorge Mendesa koji je jedan od investitora pokušavaju da uđu u priču sa Milanom.

Portugalac, menadžer Mourinha i Cristiana Ronalda je već pokušavao da kupi Milan, zajedno sa svojim prijateljem Peterom Limom koji se kasnije odlučio za Valenciju.

Tada je ponuda bila oko 300 miliona, za deo akcije, ali Berlusconi je odbio.

Sada je situacija drugačija, ponuda Kineza je iznosila oko pola milijarde, plus brisanje dugova u visini od 240 miliona, ali Berlusconi je odugovlačio pa sada izgleda da od tog posla neće biti ništa.

Mendes i grupa kineskih biznismena iz Šangaja, imaju sredstva, a navijači se mole da ovo uspe, pre svega zbog sposobnosti Portugalca da pojača ekipu svojim igračima.

Mendes je menadžer mnogim poznatim fudbalerima, pa se sada u italijanskoj štampi pominju imena Carvalha, Moutinha, Bernarda Silve, Mustafija, Garaya, Vele, Adriana Silve...

U ovom trenutku Milan je bez novca u prelaznom roku, paralisani su nedostatkom sredstava, pokušavaju da dovedu igrače, ali to je za Gallianija nemoguća misija, sve se svodi na priču o pozajmicama i slobodnim fudbalerima. Ta politika proteklih godina je donela krah, a sa ovim timom, novi trener Montella teško može da napravi bilo šta značajno.

Zbog toga je prodaja jedino rešenje, ali Berlusconi odugovlači i to bi klub moglo da uvede u još veće probleme tokom naredne sezone...

Izvor: sportske.net